Antena Căutare

A murit si cea de-a doua siameza nascuta la Pitesti

Ambele siamezele nascute la Pitesti au murit. In aceasta dimineata s-a stins si cea de-a doua siamenza. Ieri dupa-amiaza a fost confirmat decesul primei fetite, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Dupa decesul primeia, a doua siameza a fost operata, pentru separare, insa starea ei era foarte grava, din cauza multiplelor malformatii pe care le avea, a precizat marti purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

Stefania si Andreea cantareau impreuna 2,4 kilograme. Cele doua erau lipite in zona toraco-stomacala pe o lungime de 15 cm. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au incercat sa le separe pe cele doua fetite.

Ca sa poata fi operate, trebuia sa treaca de 3 kilogame, fiecare.



Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu" a declarat inca de la nastere ca starea siamezelor este grava, precizand ca acestea sunt lipite in zona ficatului, dar ca au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea ca medicii au luat legatura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit in Emiratele Arabe, care in anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina si Gherghina, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale.

In ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza ca starea siamezelor internate in unitatea de terapie intensiva nou-nascuti se mentine grava, dar stabila, din cauza prematuritatii si a malformatiilor asociate.

UPDATE! Avertizare de vant puternic in Bucuresti si 12 judete... Oradea: Evadatul inarmat cu un topor a fost prins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x