Antena Căutare

Admitere facultate 2018. Câte locuri sunt la cele mai mari Universități

Admitere facultate 2018. Înscrierile la facultăți au început! Universitățile vin cu o ofertă educațională bogată pentru a-i atrage pe tineri. Iată câte locuri sunt scoase la concurs de către cele mai mari Universități din țară.

Admitere facultate 2018. Câte locuri sunt la cele mai mari Universități
Admitere facultate 2018

Admitere facultate 2018. Înscrierile la facultăți au început! Universitățile vin cu o ofertă educațională bogată pentru a-i atrage pe tineri. Iată câte locuri sunt scoase la concurs de către cele mai mari Universități din țară.

Admitere facultate 2018. Acte necesare pentru admiterea la facultate

Admitere facultate 2018 - Universitatea București

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 9.383 de locuri, dintre care 4.250 de locuri la buget și 5.133 de locuri la taxa. La master, au fost scoase la concurs 7.853 de locuri la toate cele 19 facultăți, dintre care 2.865 de locuri la buget și 4.988 de locuri la taxa.

Cele mai căutate facultăți sunt și cele cu cele mai multe locuri disponibile și rămân și în acest an Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Geografie, cea de Matematică, de Sociologie, de Psihologie, de Limbi Străine, Litere, Jurnalism, Drept sau Istorie.

Universitatea din București se pregătește pentru o nouă ediție a Școlii de Vară-UBSU

La Administrație și Afaceri sunt 198 de locuri la buget și 527 la taxa, iar înscrierile se mai pot face până în 23 iulie. Admiterea se realizează în bază mediei dintre probă la Bacalaureat la Limbă română și materia la alegere.

La Facultatea de Drept sunt 261 de locuri la buget și 307 locuri cu taxa, iar înscrierea se face până în 18 iulie. Examenul de admitere, cu întrebări din Limbă română și economie, va avea loc în 24 iulie.

La Biologie sunt 95 de locuri la buget și 134 de locuri cu taxa, iar admiterea se face în bază unui eseu motivațional și an bază mediei de la examenul de bacalaureat. înscrierea se mai face până în 18 iulie.

La Facultatea de Chimie sunt 111 locuri la buget, iar admiterea constă în media dintre notă finală la bac (75 la sută) și notă la testul grilă (25 la sută), la alegere între chimie generală și anorganică sau chimie organică. Candidații își mai pot depune dosarele până în 19 iulie, urmând că testul să aibă loc în 23 iulie.

Facultatea de Geografie oferă 324 de locuri la buget, iar data limită de înscriere este 19 iulie. Admiterea se face în bază unei scrisori de motivație și media de la Bac.

La Istorie sunt disponibile 165 de locuri la buget și 298 de locuri la taxa, iar admitera constă în bază unei scrisori de intenție și în funcție de media de la bacalaureat. înscrierile se fac până în 20 iulie.

Facultatea de Jurnalism și științele Comunicării oferă candidaților 325 de locuri, dintre care 120 la buget, iar data limită de înscriere este vineri, 13 iulie. Admiterea constă într-un examen scris pe fiecare specializare în parte. Astfel, examenele vor avea loc timp de trei zile consecutiv, în 16, 18 și 18 iulie, pentru Comunicare și Relații Publice, Jurnalism și, respectiv, Publicitate.

La Facultatea de Litere sunt 411 locuri la buget și se intră după concursul de dosare, notă la probă de Limbă română de la bac valorând două treimi din notă finală, în timp ce media dintre celelalte două note de la bac valorează o treime. Excepție face specializarea Comunicare și relații publice, unde se intră în bază unui test de o oră din noțiuni de limbă română. înscrierea se face până în 16 iulie.

La Facultatea de Limbi și Literaturi Străine înscrierea se face până în 14 iulie și admiterea constă în examen scris cu două discipline. Sunt disponibile 386 de locuri la buget.

La Matematică și Informatică 387 de locuri bugetate, în timp ce la Facultatea de Psihologie sunt 298 de locuri la buget. La Facultatea de Sociologie și Asistentă Socială, candidații au la dispoziție 264 de locuri la buget, la toate cele patru specializări, Sociologie, Antropologie, Resurse umane și Asistentă socială, la care se adaugă alte 700 la taxa. Înscrierile se pot face până în 15 iulie, iar admiterea se face pe bază unui eseu motivațional și a mediei dintre notă la examenul de bac la Limbă română și notă la o a două probă, la alegere.

Admitere facultate 2018. Iată ce trebuie să știi despre admiterea la SNSPA

Data limită pentru înscrierea la facultățile Universității din București este 26 iulie, iar ultimele rezultate ale examenelor de admitere se vor afișa în 29 iulie.

Admitere facultate 2018 - ASE

Înscrierile la Academia de Studii Economice, una dintre cele mai căutate Universități din România, au început, miercuri, când mii de candidați au stat în rând câteva ore pentru a-și depune dosarul. În acest an, Academia de Studii Economice scoate la concurs aproape 6.000 de locuri la facultățile sale, dintre care 2.602 la buget și 2.826 la taxa. Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Cibernetică, acolo unde, încă din p rimele zile de înscriere, s-au format coze pentru depunerea dosarelor. Aici sunt 573 de locuri bugetate și 80 de locuri la taxa. La Contabilitate și Informatică de Gestiune, candidații au la dispoziție 233 de locuri la buget și 382 de locuri la taxa, în timp ce la Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori sunt disponibile 227 de locuri la buget și 285 de locuri la taxa. înscrierile la ASE se mai pot face până în 16 iulie, iar admiterea se face pe bază mediei de la bac.

Admitere 2018 - UMF ”Carol Davila”

Locuri la Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la facultatea de Moașe și Asistentă Medicală (FMAM) au fost scoase la concurs 1.402 de locuri, dintre care 1.100 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 302 locuri cu taxa. înscrierile au început joi și vor continuă până în 18 iulie. Admiterea se face în bază unui examen. Facultatea de Medicină, cu o durată de șase ani, are 552 de locuri la buget și 200 de locuri cu taxa, în timp ce Facultatea de Medicină Dentară a scos la concurs 166 de locuri bugetate și 70 la taxa.

Facultatea de Farmacie, cu durată de cinci ani, are disponibile 166 de locuri bugetate și 20 la taxa, iar Facultatea de Moașe are disponibile 182 de locuri bugetate și 12 la taxa.Taxa de studiu la UMF "Carol Davila" este de 9.000 de lei pe an la Medicină, Farmacie și Medicină dentară, și 6.000 de lei la Moașe.

Admitere 2018 - Politehnică

Universitatea Politehnica a scos la concurs aproape 5.000 de locuri la buget și peste 1.000 la taxa. Înscrierile la facultăți se fac până în 14 iulie, iar admiterea constă fie într-un interviu, fie se face pe bază de două probe scrise.

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, cu 635 de locuri bugetate și 85 la taxa. De asemenea, la Automatică și Calculatoare, sunt disponibile 579 de locuri bugetate și 225 de locuri la taxa, în timp ce Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice scoate la concurs 550 de locuri bugetate și 50 la taxa. De asemenea, la Transporturi sunt 470 de locuri bugetate și 60 la taxa, la Inginerie Mecanică și Mecatronică sunt 340 de locuri bugetate și 100 de locuri la taxa, iar la Inginerie Electrică au fost scoase la concurs 310 locuri bugetate și 50 la taxa.

Admitere facultate 2018. Universitatea de științe Agronomice și Medicină Veterinară

Universitatea de științe Agronomice și Medicină Veterinară a scos la concurs pentru sesiune din acest an 1.349 de locuri la buget și 2.476 de locuri la taxa. Înscrierea se face până în 21 iulie, iar admiterea constă într-un interviu pentru toate facultățile, cu excepția facultății de Medicină veterinară, unde admiterea se face pe bază unui examen scris. Astfel, Facultatea de Agricultura oferă 202 locuri bugetate și 373 locuri la taxa, Facultatea de Horticultură a scos la concurs 113 locuri la buget și 212 locuri la taxa, în timp ce Facultatea de Medicină veterinară a pus la dispoziția candidaților 273 de locuri bugetate și 2017 locuri la taxa.

Admitere facultate 2018. Universități din străinătate unde românii pot studia gratis

Admitere facultate 2018. Universitatea Babeș-Bolyai a introdus înscrieri online​

Admitere facultate 2018. Lista universităților care au locuri speciale pentru absolvenții de licee din mediul rural

Admitere facultate 2018. Top 50 de Universități din România

Admitere facultate 2018. Lista facultatilor private acreditate

Adevărul despre tragedia de la nunta din Durău! Cum s-a produs, de fapt, accidentul în urma căreia 18 invitați au ajuns ... 16 iulie, Marea Schismă din 1054. Cauzele despărțirii celor două Biserici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x