Antena Căutare

Admitere facultate 2019. Nu știi încă ce carieră vrei să urmezi? Topul celor mai bine plătite joburi

Dacă ești proaspăt ieșit de pe băncile liceului, ai obținut diploma de Bacalaureat și încă ești indecis în ceea ce privește cariera pe care vrei să o alegi, noi îți prezentăm cele mai bine plătite joburi în România și în străinătate.

Dacă ești proaspăt ieșit de pe băncile liceului, ai obținut diploma de Bacalaureat și încă ești indecis în ceea ce privește cariera pe care vrei să o alegi, noi îți prezentăm cele mai bine plătite joburi în România și în străinătate.

Pentru că a început sesiunea de admitere la facultate 2019(sesiunea de vară) și știm că unii dintre proaspeții absolvenți de Bacalaureat nu sunt încă deciși ce carieră vor să urmeze, ne-am gândit să oferim un top al celor mai bineplătite joburi din România și din străinătate.

Top cele mai bine plătite joburi din România

1. Programator

Media salariului pentru un programator PHP este de 5.650 de lei, pentru Java este de 7.257 de lei, pentru Oracle este de 8.139 de lei, potrivit Playlab.ro.

2. Inginer de sistem

Un junior poate are un salariu de până la 3.200 de lei, iar un profesionist cu experiență poate trece de 9.000 de lei.

3. Analist financiar/ Expert contabil

Salarii de până la 1.500 de euro (respectiv 7.000 de lei) pentru un analist financiar experimentat, respectiv de 6.500 de lei pentru un expert contabil senior.

4. Marketing specialist

Salariile trec de 4.500 de lei lunar, încep de la 2.500 de lei pentru juniori și ajung la 6.000 de lei pentru seniori.

5. Inginer

Un inginer mecanic câștigă între 3.300 și 4.400 de lei, în timp ce un inginer chimist ia între 2.600-3.200 de lei. Cei mai experimentați ajung la un venit de 6.000 de lei.

Citește și: Admitere facultate 2019. Lista instituţiilor de învăţământ superior de stat civile

Top cele mai bine plătite joburi din străinătate

1. Ortodontist

Ce fac ei: Examinează, oferă diagnostic şi tratează poziţiile defectuoase ale dinţilor, nealinierea dentară şi anomaliile cavităţii bucale.

2. Manager al sistemelor informatice şi de calculator

Ce fac ei: ajuta la determinarea obiectivelor tehnologiei informaţiei ale unei organizaţii; responsabil pentru punerea în aplicare a sistemelor informatice adecvate pentru a atinge aceste obiective

3. Profesor de drept

Ce fac ei: Predau cursuri de drept.

4. Fizician

Ce fac ei: realizează cercetări ale fenomenelor fizice, dezvoltă teorii pe baza observaţiilor şi experimentelor şi elaborează metode pentru a aplica legi fizice şi teorii.

5. Optometrist

Ce fac ei: Efectuează examene pentru ochi pentru a verifica eventualele problemele de vedere şi bolile aferente. Ei prescriu ochelarii sau lentilele de contact după cum este necesar.

Sursa: adevrarul.ro, dcbusiness.ro

Citește și: Admitere facultate 2019. Top 50 de Universități din România

Admitere facultate 2019. Acte necesare pentru înscrierea la facultate... Bacalaureat 2019. Cu au fost plătiți profesorii care au corectat subiectele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x