Antena Căutare

Dr. Adrian Marinescu, mesaj pentru medicii care demisionează speriați de coronavirus: „Nu există altă soluție!”

Medicii care demisionează din sistem, în vreme ce România este tot mai afectată de coronavirus, nu pot fi înlocuiți în timp real, cu atât mai mult cu cât cazurile de infectare cu COVID-19 se înmulțesc, spune doctorul Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

”Trebuie să pornim de la o realitate. Personalul medical este absolut vital în acest moment. Nu există o variantă prin care el să fie înlocuit. În pandemie avem nevoie de tot personalul medical, nu e altă soluție”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

”Asupra sectorului medical există o dublă presiune: una este legată de adresabilitatea pacienților care sunt în număr foarte mare, dar e și componenta psihologică. Varianta este una simplă. Trebuie găsite soluții pentru ca medicii să fie ajutați să meargă mai departe. Nu pot fi înlocuiți în timp real”, a subliniat medicul Adrian Marinescu.

Citește și: Medicii care demisionează nu sunt de judecat, susține Orban: "România şi aşa duce lipsă de cadre medicale"

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică și prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează în aceste zile, în care România este afectată de coronavirus, iar zeci de doctori demisionează.

Orban a spus că înclină mai mult spre prelungirea perioadei de preaviz.

”Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a spus premierul.

Mama lor se pregătește să intre în linia întâi la spitalul din Blaj. Gest impresionant făcut de copiii săi: „Te iubim, m... Cine sunt victimele 93 și 94 ale coronavirusului în România! Ce vârste și ce alte probleme de sănătate aveau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x