Antena Căutare

Adrian Streinu-Cercel, apel către tinerii din România: ”Nu vă mai vizitați părinții și bunicii!”

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, le recomandă tinerilor să nu-și mai viziteze bunicii timp de două luni de zile.

Această avertizare vine în contextul în care mulți tiineri pot fi purtători de coronavirus, dar să fie asimptomatici.

„În special tinerii să renunțe pentru următoarele 2-3 luni să se ducă la bunici sau la persoanele în vârstă”, a precizat Adrian Streinu Cercel, explicând că cele mai expuse persoane la COVID-19 sunt persoanele vârstnice.

O familie întreagă a fost distrusă de coronavirus. Trei membri au murit subit, în câteva zile, patru sunt în spital, în stare critică, iar 20, în carantină

România a ajuns la 277 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus.

Potrivit raportării făcute de autorități la ora 13:00, sunt 17 noi cazuri. Din numărul total, 25 de pacienți s-au vindecat.

"Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 277. România a efectuat, până în prezent, mai puțin de 5.000 de teste

Au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani", informează Grupul de Comunicare Strategică,

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

O familie întreagă a fost distrusă de coronavirus. Trei membri au murit subit, în câteva zile, patru sunt în spital, în ... Galaţi: Cetăţeanul bulgar suspect de infectare cu coronavirus a încercat să plece din nou din unitatea medicală, fiind p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x