Adrian Streinu-Cercel: „Suntem pe panta ascendentă şi urmează câteva zile de foc. Situaţia este gravă!”

Managerul Institutului ”Matei Balş” din Bucureşti, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi seară, că România este pe o pantă ascendentă a pandemiei şi urmează câteva zile de foc. Profesorul spune că situaţia este în continuare ”gravă”.

„Noi, în România, suntem pe panta ascendentă şi urmează câteva zile de foc, respectiv 1 mai 2 mai. Sunt zile libere, dacă mai este şi vremea plăcută, vă daţi seama că va exista o tendinţă din partea populaţiei să se aerisească puţin după ce au stat ceva vreme în casă. În acest context, sfatul meu cât se poate de sincer este să stea în casă şi să nu se aventureze pentru că este o zonă periculoasă”, a declarat Adrian Streinu Cercel, joi seară, la Digi 24.

Streinu-Cercel afirmă că numărul de cazuri după sărbători nu a fost exgtrem de mare, dar încă nu s-a terminat toată perioada de incubaţie.

Citește și:

18 iunie, ziua în care România scapă de coronavirus? Raed Arafat, despre controversatul studiu: „Nu pot să spun nimic”

„O serie de cazuri au început să apară, dar puţine comparativ cu aşteptările, dar nu s-a terminat perioada de incubaţie. Până nu trecem de această perioadă de incubaţie, plus o zi, două, trei nu vom avea date care să fie foarte complete şi reale”, a mai spus managerul Institutului ”Matei Balş”.

Acesta consideră că abia după 15 mai începe o monitorizare care să fie cât se poate de corectă din punctul de vedere al datelor epidemiologice.

Întrebat în România cât de gravă consideră că este situaţia, Adrian Streinu-Cercel a spus: „Când mor cu sutele pe zi, e gravă, foarte gravă. Noi ne uităm la Germania. Germania spus foarte clar: vă relaxaţi o să avem o problemă. Şi a spus-o chiar persoana cancelarului Angela Merkel.

Citește și:

„Vom impune și alte măsuri după 15 mai”. Raed Arafat, avertisment dur pentru români: „Lucrurile pot scăpa de sub control”

Nu este de joacă cu epidemia. Cine se joacă cu epidemiile cum i se năzare să îşi ia gândul pentru că microorganismele învaţă obiceiurile proaste inclusiv de la oameni.”

De asemenea, întrebat despre relaxarea măsurilor, Streinu-Cercel a afirmat: „Vrem să relansăm economia, lăsăm distracţia de-o parte. Asta înseamnă că ne ducem la seviciu, ne întoarcem de la serviciu şi stăm în casă cum am stat şi până acum. Asta e o variantă. Vrem să dăm mai multe libertăţi? Da! Orice libertate ai dat-o, ai dus un risc în plus de transmitere a virusului în populaţie. Ca atare, cei care vor decide vor trebui să fie foarte atenţi la aceste elemente. Dacă noi avem o rată de mortalitate mică (...) nu trebuie să o ducem mai departe.”

Adrian Streinu-Cercel afirmă că al doilea val al pandemiei ”va veni oricum”.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Citește și:

O asistentă a mințit și a infectat, intenționat, alte persoane cu noul coronavirus! Anchetă uriașă la Botoșani

„Dacă vrem să amânăm un vârf doi, pentru că el va veni oricum (...) trebuie să fim suficient de inteligenţi şi ei aplecaţi asupra problemei să menţinem măsurile de distanţare socială: ne ducem şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind şi nasul şi gura.

Când mă uit la televizor mă apucă groaza pentru că văd cum poartă măştile pe sub nas şi aşa nu folosesc la nimic, doar de design, sau ca să îşi facă poză pe Facebook. Dar din punct de vedere epidemiologic nu au nicio valoare.

Mai mult decât atât, masca are o bandă metalică, ea trebuie pusă deasupra nasului şi apăsată aşa încât să ia controlul feţei. Nu facem aşa, masca îşi pierde valoarea de a proteja persoana respectivă şi persoana respectivă poate să ia virus”, a mai afirmat profesorul Cercel.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri