Antena Căutare

Streinu-Cercel, noi clarificări despre coronavirus: ”E de zece ori mai slab decât virusul gripal!” De ce trebuie să te ferești de antibiotice 

Numărul cazurilor de suspiciune de infecție cu noul tip de coronavirus a crescut în ultimele zile și în România, iar medicul Adrian Streinu-Cercel a lansat un semnal de alarmă privind antibioticele, care n-ar trebui să fie ”administrate după ureche”.

”În cazul virozelor nu se iau antibiotice. E total contraindicat. Noi ne tot străduim să reducem acest consum de antibiotice care este abuziv. Dacă am apucat să luăm acel antibiotic trebuie să fim conștienți că ne va găuri scutul de protecție lăsat de mama Natură. Este un malpraxis față de natură. Microorganismele sunt cele care ne protejează care creează o barieră între piele și germeni. Lucrurile nu sunt foarte complicate, depind de noi.”, a declarat Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit Antena 3.

Românul infectat cu coronavirus rupe tăcerea: „Nu am avut nicio treabă cu italianul. Toată lumea aberează!”

De asemenea, el a declarat că noul tip de coronavirus este de zece ori mai slab decât virusul gripal.

”Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact (...). Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.”, a mai precizat el în cadrul unui interviu la un alt post TV.

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

Olt: Patru tineri au murit pe DN 65 după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu un tir... Primul caz de Covid-19 creează deja panică! Edilii din judeţul Gorj au cerut să fie suspendate orele din cauza coronavir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x