Antena Căutare

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

Văzut la microscop, coronavirusul pare să aibă o „coroană”, de unde și denumirea lui. Oamenii de știință din China au declarat, joi, că acesta prezintă o asemănare cu HIV-ul.

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto Galerie
Coronavirus la microscop. | profimediaimages.ro

Mai exact, coronavirusul, ce este de mai multe tipuri, are o „coroană” formată din proteine prin intermediul cărora străpung celulele gazdei.

Noul tip de coronavirus, 2019-CoV/ Covid-19, apărut în Wuhan, China, în decembrie, cauzează de la probleme respiratorii anale la pneumonie și poate fi fatal – 2.800 de persoane au murit, iar alte peste 80.000 au fost infectate.

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

Coronavirus la microscop.

profimediaimages.ro

Un nou studiu realizat de Universitatea Nankai arată că noul coronavirus, Covid-19, este de până la 1.000 de ori mai puternic decât SARS – coronavirusul ce a cauzat 774 de decese în 17 țări, în perioada noiembrie 2002 – iulie 2003.

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

Coronavirus la microscop.

profimediaimages.ro

Când au examinat secvenţa genomului noului coronavirus, profesorul Ruan Jishou şi echipa sa de la Universitatea Nankai din Tianjin au găsit o secţiune de gene mutante care nu existau în SARS, dar erau similare cu cele găsite în HIV şi Ebola.

Citește și: Așa arată harta răspândirii coronavirusului în România. Câți oameni sunt, cu adevărat, în carantină?

Noul coronavirus, la fel ca alte virusuri extrem de contagioase, inclusiv HIV şi Ebola, vizează o enzimă numită furină, care funcţionează ca un activator proteinic în corpul uman.

Mai exact, virusul Wuhan poate conţine într-adevăr o secvenţă specifică HIV, ce îl face extrem de infecţios, iar acesta este rezultatul unei „mutaţii”.

Coronavirusul a ajuns în biserici! Reguli noi pentru credincioși, în următoarele zile. Ce se va întâmpla, din oră în oră... Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, măsuri de prevenţie în cazul Covid-19: Renunţarea la gestul însemnării cu ap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x