Antena Căutare

Afla de ce si-a dat foc protestatarul de la Cotroceni!

Petre Murjan a explicat in exclusivitate la Antena 3 motivele protestului sau. Acesta si-a dat foc miercuri in fata Palatului Cotroceni.

Protestatarul spune ca este nemultumit ca i s-a taiat pensia si i s-a cerut mita pentru a scapa de reducere. Barbatul i-a trimis ministrului Apararii un memoriu in acest sens in ianuarie, dar nu a primit niciun raspuns. De asemenea, mentioneaza el, gestul de ieri este unul individual si nu l-a fortat nimeni sa faca acest lucru.

"Da, mi s-a cerut mita, la Centrul Militar al sectorului 3, m-am adresat ministrului Apararii Nationale, cu data de 1 sept 2010, iar domnului Traian Basescu in data de 17 ianuarie 2011 si 3 februarie 2011. Nu am primit nici un raspuns pana acum", a declarat protestatarul Petre Murjan, in exclusivitate, la Antena 3.

Omul a mai spus ca este pensionar militar si membru al sindicatului pensionarilor. "Dar pentru ca nu am dat mita 2.000 de euro, ca nu m-am angrenat in acest sistem, ar fi trebuit sa primesc pensie cu data de 1 septembrie 2010, dar primesc cu data de 1 noiembrie 2010.''

''Mai mult ca sigur, in cazul hartiilor mele, domnul Basescu a spus sa nu se respecte legea si sa-mi fie taiata pensia, din considerente pe care numai el le stie", a declarat Petre Murjan.

Intrebat de ce a recurs la acest gest extrem, barbatul a spus ca a vrut sa protesteze intr-un fel. "Trebuia sa protestez si eu, poate ne vom trezi odata. Sunt niste drepturi ale mele. A fost un protest al meu individual, nu m-a fortat nimeni", a explicat Murjan.

Totodata, acesta a cerut sa precizeze ca, "Din 1989 si pana acum, zi de zi, ceas de ceas, asteptam si noi sa vina mai bine pentru noi, pentru noi romanii. Nu intelegem celelalte aspecte care tin de demnitatea omului, de respectarea legilor in tara noastra, de democratia aceasta pe care o tot asteptam sa vina si la noi, democratie in adevaratul sens al cuvantului, nu asa cum ne-o dau altii. Orice lucru are o limita, o culme a disperarii".

"Gandul meu e de mai mult. Trebuie sa imi exprim si eu un protest. Daca mai avem ce manca, e bine. Nu trebuie sa ne multumim cu putin, trebuie sa luptam", a declarat prin telefon de pe patul de spital Petre Murjan.

CITESTE si...

Mama barbatului care si-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc in vile, noi murim de foame!"

Monica Columbeanu isi va scrie memoriile... VIDEO! O malformatie grava i-a schimbat viata unui copil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x