Antena Căutare

Afla povestea de viata a tatalui premierului Emil Boc!

Ioan Boc, tatal premierului Emil Boc, a lucrat, de-a lungul anilor, ca geamgiu, tamplar sau la cuptoarele de ars var de langa satul Rachitele, judetul Cluj.

Ioan Boc, cunoscut in Rachitele ca "Nutu a Naii", spunea ca parintii nu l-au lasat sa faca decat patru clase si a vazut de-a lungul timpului cat este de greu, daca a fost mic de statura, sa traiasca din munca fizica.

"Tata nu m-a lasat sa fac decat patru clase, una am facut-o mai tarziu, asa ca am vazut singur cat de greu e, daca esti asa, mai mic, sa traiesti din munca fizica", afirma Ioan Boc, in 2004, intr-un interviu dat ziarului "Clujeanul".

In vara acestui an, parintii premierului Emil Boc, au primit o diploma si un premiu de o suta de lei pentru ca au implinit peste 50 de ani de casnicie de la autoritatile locale din comuna Margau, de care apartine satul Rachitele.

Ioan Boc a mai primit o diploma si pentru cei mai batrani sateni, alaturi de alti doi varstnici.

Viceprimarul comunei clujene Margau, Gheorghe Capota, a spus despre acesta ca a fost "un om deosebit, un om de echilibru:"

Tatal lui Emil Boc avea 87 de ani si a mai suferit doua comotii cerebrale.

Ioan Boc a murit, marti, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Prim-ministrul a venit la spital impreuna cu sotia sa si cele doua fiice.

Sursa: Antena3

ANI: Presedintele CJ Calarasi, Raducu Filipescu, acuzat de abuz in serviciu... Propunere: Universitati cu locuri speciale pentru copiii saraci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x