Băuturile spirtoase care conţin un procent de alcool cuprins între 70% şi 83% pot fi folosite pentru dezinfectarea mâinilor potrivit noilor reguli adoptate printr-un document emis de Ministerul japonez al Sănătăţii, a cărui copie a fost obţinută marţi de AFP.
Un astfel de conţinut ridicat de alcool se regăseşte în anumite sortimente de votcă, însă băuturile japoneze precum sake şi shochu, cu un conţinut maxim de alcool cuprins între 22% şi respectiv 45%, sunt departe de a corespunde cerinţelor.
Băutura spirtoasă trebuie să conțină între 70% şi 83% alcool ca să poată fi eficientă
Anumiţi producători de sake au demarat producţia de băuturi tari pentru a da curs cererii de dezinfectanţi.
Gigantul japonez de băuturi Suntory a început producţia de dezinfectanţi, dar în Statele Unite, ţara cel mai grav afectată de pandemie.
Potrivit reglementărilor din Japonia, soluţiile dezinfectante trebuie să aibă un conţinut de alcool cuprins între 76,9% şi 81,4%.
Peste această marjă, sunt mai puţin eficiente şi trebuie diluate, au explicat responsabili din domeniu.
Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor
Japonia nu pare pentru moment grav afectată de pandemia care a făcut ravagii în Europa şi Statele Unite, dar creşteri recente în numărul cazurilor recenzate, în special în Tokyo, au creat îngrijorare.
În arhipelagul nipon, au fost raportate peste 7.600 de cazuri de infectare şi 109 decese provocate de coronavirus.
Spitalele şi azilurile pentru bătrâni, care se confruntă cu dificultăţi în găsirea dezinfectanţilor pe bază de alcool, au făcut apel la guvernul japonez să găsească soluţii alternative.