Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Alertă la Cluj! Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din spital. Unde a fost găsit de mascați, câteva ore mai taârziu?

Deși știa că fusese depistat cu noul coronavirus, un bărbat a fugit din spital, screzând că va fi lăsat în pace. Unde a fost găsit de mascați, câteva ore mai taârziu?

Alertă la Cluj! Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din spital. Unde a fost găsit de mascați, câteva ore mai taârziu?

Deși știa că era infectat cu noul coronavirus, a fugit din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca. Vineri, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost adus cu mascații la Spitalul de Infecţioase.

Acesta a fost ridicat vineri, de acasă, de poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS), care purtau echipamente de protecţie contra infectării cu noul coronavirus, şi dus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unde a fost internat, potrivit Mediafax.

Reprezentanții DSP Cluj au anunțat că vor demara o anchetă epidemiologică la Turda, acolo unde are domiciliul bărbatul, pentru a se stabili lista contacților acestuia.

„Joi dimineaţă am avut rezultatul, pozitiv şi s-a luat legătura cu Spitalul de Infecţioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat şi s-a încercat să se ia legătura cu familia.

Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecţia COVID şi că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a declarat directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, pentru sursa citată.

Bărbatul a fugit din spital, cu cateterul venos încă atașat, expunându-se unui risc major:

„Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental şi să se producă o hemoragie care să-i pună viaţa în pericol”, a explicat Adela Golea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Recomandari