Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe din țară. Ce zone sunt afectate

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori viscolite, pentru următoarea perioadă. ANM anunță vreme severă până vineri.

Colaj cu ninsoare și zăpadă
Meteorologii au emis o avertizare od galben de ninsori viscolite | Shutterstock

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de viscol în intervalul 20 ianuarie, ora 12:00 – 22 ianuarie, ora 10:00, vizate fiind zonele montane, cu altitudini de peste 1600 de metri.

„În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 20 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod galben de ninsori viscolite. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

De asemenea, meteorologii au emis și o avetizare cod galben de ninsori viscolite, alertă valabilă în intervalul: 20 ianuarie, ora 12 – 21 ianuarie, ora 02:00.

„În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, temporar viscolind ninsoarea. În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă”, au precizat meteorologii.

Județele care se află pe harta galbenă a meteorologilor sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Vrancea, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Satu Mare, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Mehedinți, Prahova, Suceava, Bihor, Cluj, Gorj, Maramureș, Sibiu, Vâlcea. Pentru aceste județe meteorologii anunță vânt și ninsori.

Meteorologii au precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie poate actualiza avertizarea.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor pentru următoarele săptămâni.

Prognoza ANM pentru săptămâna 19 ianuarie – 24 ianuarie 2022

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. La capitolul precipitații, vorbim de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Prognoza ANM pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

Valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

În debutul lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza ANM pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum recuperează românii banii pe facturile explodate. Amenzi şi decizii de recalculare a facturilor care nu respectă pre... Grevă la STB, transportul public în București este paralizat. De ce șoferii refuză să mai circule cu autobuzele sau tram...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x