Alexandru Rafila, avertisment pentru români: ”Vom avea un alt vârf spre sfârșitul anului!” Numărul persoanelor infectate cu coronavirus va exploda la sfârșitul lunii 

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, susține că nu vom scăpa de coronavirus cu ușurință, ba chiar vom avea un alt ”vârf”, în lunile noiembrie-decembrie. 

Alexandru Rafila, avertisment pentru români: ”Vom avea un alt vârf spre sfârșitul anului!”

În cadrul unui interviu, acesta a declarat că va urma un alt vârf de infectări cu noul coronavirus, însă speră ca până atunci să apară medicația necesară.

„Dacă reușim să menținem un comportamet reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții. (...) Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară. Am primit o donație de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formul așa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila.

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

De asemenea, el a declarat să spălatul mâinilor ar trebui să fie o regulă de bază, pe care românii n-ar trebui să o mai uite.

„A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. (...) Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila. așa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila.

Coronavirusul, prevăzut oficial încă din 2007! ”Păi dacă mâncați lilieci mici cu potcoavă, ce-ați vrea???”

Coronavirus în România, cifre oficiale

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au murit în România a urcat la 248 joi, zi în care s-au raportat cele mai multe decese - 28. La raportarea de ieri au fost anunțate 441 de cazuri noi, ceea ce înseamnă că totalul infecțiilor a ajuns la 5.202. Rafila spune că în noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri