Antena Căutare

Ordonanţa militară nr. 8. Exporturile agroalimentare se suspendă

Companiile din România nu mai pot exporta biscuiți, ulei, zahăr, cereale. Alte produse interzise la export

Pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare: grâu, orz, ovăz, orez, soia, dar și făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr.

Procedurile de export a produselor agroalimentare resepctive, care sunt în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

De asemenea, pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare de mai sus.

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

Noi reguli de circulație

  • „Din aceasta seara e permisa circulatia in afara gospodariei a titularilor de pescuit pentru desfasurarea de pescuit comercial si acvacultura si pentru comerializarea produselor.
  • Este permisa circulatia in afara gospodariei a apicultorilor spre stupina. dovada calitatii de apicultor se face cu adeverinta de apicultor sau orice alta adeverinta.
  • Este permisa circulatia in afara gopodariei pentru achizitia de autovehicule si servicii de reparatii
  • Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada sarii de urgenta pentru agricultorii care au certificat si cu respectarea masurii de prevenire a covid-19.
  • Se permite deplasarea producatorilor agricole pana la piata si accesul in interiorul acesteia pe baza declaratiei si a certificatului de producator
  • „Închiderea totală, temporară și parțială a punctelor de trecere a frontierei de stat”
  • Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada de urgenta.
  • La aceasta ordonanta este prevazuta si o anexa care se refera la inchiderea totala, temporara si partiala a punctelor de trecere a frontierei de stat, care se prelungesc.
  • Punctele de trecere sunt: Nadlac, Salonta, Turnu, Bors, Urziceni

Bilanțul deceselor în România. AICI poți consulta numărul total cu detalii pe fiecare caz

În urmatoarea ordonanta o sa fie prevazute si punctele din zona frontierei cu Bulgaria. aici sunt referiri directe la granita de vest”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Interdicții prelungite

  • „Am prelungit interdicţia zborurilor spre Spania pentru încă 14 zile, începând din 14 aprilie.
  • O alta solicitare primita pe care am introdus-o in ordonanta este cu referire la exceptia de la masura izolarii la domiciliu pentru persoanle care intra in Romania pentru activitati de mentenanţă, service pentru tehnica medicala care nu au simptome asociate covid-19.
  • Prevederile pentru tehnicienii care vin in Romania se aplica si pentru echipamentul si tehnica din domeniul stiintific, aparare si securitate nationala.
  • Asa cum am spus, suntem preocupati de siguranta populatiei contra infractiunilor, de starea de sanatate, suntem in momentul in care trebuie sa luam masuri pentru securitatea alimentare.

Pentru mai multe detalii intră ---------------> Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate?

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informați... Alexandru Rafila, avertisment pentru români: ”Vom avea un alt vârf spre sfârșitul anului!” Numărul persoanelor infectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x