Antena Căutare

Alimente expirate găsite la o grădiniţă din judeţul Argeş

În urma unor verificări, inspectorii sanitari au găsit mai multe alimente expirate la Grădiniţa cu Program Prelungit Albeştii Ungureni, din judeţul Argeş, potrivit Mediafax.

Ouă, pulpe de pui sau fasole cu termenul de valabilitate expirat, toate urmau să se transforme în hrana destinată celor mici. Produsele au fost imediat retrase de la consum, iar firma furnizoare a fost amendată cu 20.000 lei.

"În perioada 21 martie - 1 aprilie, echipele mixte de control au verificat 46 de entităţi (şcoli, grădiniţe, licee, firme de catering). În urma controalelor, au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de aproximativ 48.000 lei şi 42 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

La Grădiniţa cu Program Prelungit Albeştii Ungureni au fost găsite alimente (45 de ouă, 1 kg pulpe dezosate şi 1 kg fasole) cu termenul de valabilitate expirat, acestea fiind retrase de la consum", a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Si acesta nu este singurul caz descoperit de către inspector. Și la alte unități de învățământ au fost constatate nereguli.

"Au mai fost constate şi alte deficienţe, printre care amintesc: nu se păstrează probele alimentare din meniurile servite; masa se serveşte în sala de clasă, neexistând o sală de mese; nu se calculează necesarul zilnic de calorii şi substanţe nutritive; nu se avizează meniul de către un cadru medical; lipsa controlului medical periodic pentru personalul care serveşte masa; personalul de deservire nu are cursuri de igienă; nu se face dovada realizării dezinfecţiei, dezinsecţiei, deratizări; lipsă autorizaţie sanitară de funcţionare pentru obiectul de activitate desfăşurat; nu deţine document de înregistrare sanitar – veterinară", a mai precizat acesta.

Controalele urmează să se desfășoare și în săptămânile următoare.

Darea în plată, fără prima casă și plafon de 250.000 de euro... Românii, care suferă de tulburări psihice, ar putea fi lăsați să fumeze în spitale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x