Antena Căutare

ALOCAŢII 2018. Câţi bani vor primi copiii de la stat şi ce schimbări apar

ALOCAŢII 2018. Valoarea alocaţiei lunare nu s-a modificat în 2017, iar pentru 2018 nu s-au anunţat modificări ale plafonului pentru alocaţii.

ALOCAŢII 2018. Valoarea alocaţiei lunare nu s-a modificat în 2017, iar pentru 2018 nu s-au anunţat modificări ale plafonului pentru alocaţii.

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocaţia de stat pentru copii este o formă de ocrotire acordată de către stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. De aceasta alocaţie beneficiază toţi copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar şi tinerii majori, cu condiţia ca aceştia să frecventeze cursurile învăţământului liceal sau profesional.

În cazul tinerilor care repetă un an şcolar, nu se mai acorda alocaţia de stat, cu excepţia situaţiei în care aceştia sunt nevoiţi să repete anul şcolar din motive medicale.

Valoarea alocaţiei se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă (ISR), care este în prezent de 500 lei. Modificarea legii salarizării şi trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu a modificat şi indicele ISR, astfel că valoarea alocaţiei lunare rămâne aceeaşi ca şi până acum:

0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copiilor cu handicap). Aceasta se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie prevăzute de legislaţia în vigoare; 0,168 ISR (84 de lei) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani şi pentru liceenii de peste 18 ani; 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între trei şi 18 ani.

Suma medie plătită pentru beneficiar în luna noiembrie 2017 a fost de 96,81 lei, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Nu scăpăm de vremea rea! Ultimele estimări de la ANM au generat ALERTĂ... VREMEA 16 februarie. VREMEA se schimbă brusc în toată România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x