Căutare Live

An școlar 2020. Ministerul Educației reacționează după ce un document fals ar fi anunțat când reîncepe școala

Când începe școala? Este una din întrebările care îi macină atât pe profesori, cât și pe părinți sau copii. În spațiul public a circulat un document care imită un ordin de ministru care răspundea acestei întrebări, însă ministerul Educației atrage atenția că este fals.

Ministerul Educaţiei precizează, după ce în spaţiul public a apărut un document care imită un ordin de ministru şi care se referă la reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ, că structura anului şcolar 2019/2020 nu a fost modificată, iar acel document este un fals. MEC va face denunţ penal pentru a fi identificate persoanele care au distribuit aceste înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

"Vă informăm că informaţiile şi documentul puse în circulaţie astăzi, 1 aprilie, în spaţiul public, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale şi vă asigurăm că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MEC.

Citește și: Teste de simulare online pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, publicate de Ministerul Educației! Descarcă-le de aici!

Conform sursei citate, aceste decizii depind de evoluţia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării va formula denunţ penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spaţiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educaţiei şi Cercetării se delimitează categoric de acţiunile acestor persoane şi de conţinutul fals al documentului: documentul vehiculat în spaţiul public nu este emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării", mai scrie în comunicat.

În documentul la care se face referire, redactat în mod similar unui ordin de ministru, se arată că din 6 aprilie s-ar relua cursurile şcolare, fiind prezentate şi măsuri pentru respectarea distanţării sociale în clase.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Decizie controversată la Spitalul Județean Brăila: Gravidele cu COVID sunt tratate în același loc cu cele sănătoase...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri