Antena Căutare

Aranjamente florale speciale pentru Papa Francisc. Cum arată și ce simbolizează

Pentru vizita istorică a Papei Francisc la București, de vineri, 31 mai 2019, vor fi realizate aranjamente florale speciale, acestea vor avea o anumită simbolistică pe care o vei afla din articolul a1.ro

Pentru vizita istorică a Papei Francisc la București, de vineri, 31 mai 2019, vor fi realizate aranjamente florale speciale, acestea vor avea o anumită simbolistică pe care o vei afla din articolul a1.ro

Sanctitatea Sa Papa Francisc va vizita, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Vineri, 31 mai, Papa Francisc va fi în București, urmând ca sâmbătă, de 1 iunie, acesta să ajungă la Șumuleac-Ciuc și apoi la Iași, iar duminică, 2 iunie, Suveranul Pontif își va încheia vizita în țară la Blaj.

Primirea Papei Francisc

Darurile cu care oamenii vor să îl surprindă pe Papa Francisc sunt simbolice și memorabile: o casetă de argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Acest dar va fi oferit din partea Bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al bisericii române unite.

Aranjamentele florale vor fi realizate în culorile alb galben, culori ale steagului Vaticanului. Acestea cuprind următoarele tipuri de flori: trandafiri, crini imperiali, frezii și hortensii. Frumoasele aranjamente îl vor întâmpina pe Papa Francisc.

Aranjamente florale speciale pentru Papa Francisc. Cum arată și ce simbolizează

Veșmântul pe care Papa Francisc îl va purta în România, în timpul vizitei la Șumuleu Ciuc a fost terminat de satmăreanca Cristina Sabău Trifu încă din data de 19 mai. Aceasta mărturisește că a creat totul conform planului original.

Pr. Francisc Doboș a explicat semnificația veșmintelor liturgice pe care le vor îmbrăca Papa Francisc, episcopii și preoții care vor celebra Sfânta Liturghie din Catedrala Sf. Iosif, vineri, 31 mai. Aceste veșminte au fost concepute de comisia liturgica ARCB și executate în Polonia, reproducând 2 motive ornamentale care se regăsesc în Catedrala Sf. Iosif: basorelieful unei cruci de pe altarul principal și un simbol-monogramă al numelui Maria, cu referință la Sf. Fecioară Maria.

Aranjamente florale speciale pentru Papa Francisc. Cum arată și ce simbolizează

Scaunul și pupitrul de la care Papa Francisc va citi Sfânta Evanghelie, la Blaj, au, de asemenea, o însemnătate specială, fiind construite cu piese de lemn care au fost recuperate de la închisoarea din Sighet şi de la închisoarea de la Gherla. Sunt prevăzute inclusiv în braţele jilţului să fie reprezentate câteva bare de metal care să facă aluzie la gratiile celulelor.

Vizita Papei Francisc în România – Organizarea credincioșilor

Circa 40.000 de locuri, dintre care 7.000 pe scaune, 15 ecrane, 6 ore de program religios-artistic sunt câteva dintre detaliile evenimentului organizat de Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) pentru pelerinii și locuitorii Capitalei care îl vor primi în mijlocul lor pe Papa Francisc în seara zilei de 31 mai 2019 la Catedrala Sf. Iosif, în Pieţele Ateneului și George Enescu, cât și în zona extinsă către Piaţa Revoluţiei, după cum a fost anunţat astăzi la conferinţa de presă organizată de ARCB.

Aranjamente florale speciale pentru Papa Francisc. Cum arată și ce simbolizează

În prima zi a vizitei sale în România, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie la ora 18.10 în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti. Vizita Sfântului Părinte va marca istoria oraşului; de aceea, conceptul grafic al evenimentului denumit de ARCB „Papa la București” reprezintă clădirile-simbol ale Capitalei care fac referire la identitatea acestei comunităţi locale şi la ospitalitatea oraşului.

La realizarea grafică a acestui concept au colaborat arhitecta catolică Irina Ursache Vlad, domnul Bogdan Calciu – autor al desenului în creion „Catedrala Sf. Iosif” – şi graficiana Carmen Gociu, care a integrat toate elementele într-un visual. Papa Francisc va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în țara noastră.

Credincioşii vor putea urmări slujba pe mai multe ecrane. Credincioşii care nu şi-au rezervat locuri în catedrală vor putea urmări slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate lângă catedrala Sf. Iosif. Alte două ecrane vor fi amplasate pe Calea Victoriei, două în Piaţa George Enescu şi doua ecrane în Piaţa Revoluţiei, la Memorialul Renaşterii.

Vizita Papei Francisc în România – Organizarea autorităților

După 20 de ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, avem marea bucurie de a-l primi acum în România pe Sfântul Părinte Papa Francisc. În vizita sa dintre 31 mai și 2 iunie a acestui an, Sfântul Părinte va veni mai întâi aici, la București, apoi va merge la Șumuleu Ciuc, la Iași și la Blaj.

Prin direcțiile de specialitate, Primăria Capitalei contribuie la organizarea acestui eveniment istoric, mobilizând toate forțele necesare.

Poliția Locala va suplimenta numarul echipajelor din teren atat pentru fluidizarea traficului, cât și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, în special în zonele foarte aglomerate. Sunt mobilizați aproximativ 400 de politiști locali.

Echipe mobile ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București vor fi permanent pe teren, si vor distribui apa plata in zonele unde vor avea loc manifestarile și vor acorda sprijin tuturor celor care vor avea nevoie.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a adoptat un plan de măsuri pentru cele 19 spitale pe care le administreaza, ce se va aplica chiar de joi, 30 mai.

Astfel, în toate unitățile spitalicești administrate de ASSMB se va asigura serviciul de gardă consolidat cu garda de specialitate, iar echipe mixte ASSMB-spitale vor coordona activitățile 24/24 ore. Mai mult decât atât, se va suplimenta numărul operatorilor de salubritate și vor fi amplasate 250 de toalete ecologice în zonele aglomerate.

Citește și:

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Sursă foto: ziarulprahova.ro

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Brăila, pentru destructurarea unor grupări suspectate de contrafacere, ... Bombă! Lipsesc trei miliarde de lei din bugetul Primăriei Capitalei. „Riscă să intre în incapacitate de plată”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x