Antena Căutare

Asta este ŞTIREA MILENIULUI! A fost creată VIAŢA ARTIFICIALĂ

Lumea ştiinţifică evoluează pe zi ce trece, dar asta este, de departe, cea mai importantă descoperire din istorie. Cercetătorul Jef Boeke a reuşit să producă primul ADN sintetic

Lumea ştiinţifică evoluează pe zi ce trece, dar asta este, de departe, cea mai importantă descoperire din istorie. Cercetătorul Jef Boeke a reuşit să producă primul ADN sintetic într-o celulă completă ca a plantelor şi animalelor, ba chiar şi a oamenilor.

Această performanţă deschide posibilitatea de a produce alimente, medicamente şi biocombustibili cu gene artificiale care realizează funcţii omeneşti.

"Am izbutit să transformăm teoria în realitate! Este un pas uriaş în vederea dezvoltării acestor gene artificiale", a declarat Jef Boeke, coordonatorul studiului.

Cercetarea a durat 7 ani, perioadă în care au fost analizate, mare atenţie, 273,871 componente ADN! Pentru a obţine reproducerea, specialiştii au eliminat mai multe părţi nefolositoare din ADN până la descoperirea formulei funcţionale.

"Am făcut peste 50.000 de schimbări în codului ADN din cromozom! Este ca şi cum ai juca la pariuri, pentru că fiecare schimbare putea ucide celula şi arunca la gunoi toată munca depusă de-a lungul timpului", a declarat Dr. Boeke.

O elevă umilită de colegi a a ajuns să-şi dorească moartea... FABULOS! Ce sumă a reuşit să strângă un cerşetor într-o singură zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x