Antena Căutare

Au început înscrierile la creşă şi grădiniţă pentru viitorul an școlar. Care sunt actele necesare și ce trebuie să știe părinții

Procesul de înscriere a copiilor la creșă și grădiniță a început pe 30 mai și se va încheia la finalul lunii august. Ce acte terebuie să conțină dosarul de înscriere.

Depunerea dosarelor cu documentele necesare se va desfășura conform planificării realizate de fiecare unitatea de învățământ în parte, pe zile și pe intervale orare. Planificarea va fi afișată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier. | Shutterstock

Au început înscrierile la grădiniță și la creșă pentru anul școlar 2022-2023. Părinţii care au copii cu vârste curpinse între 3 şi 6 ani pot depune dosarele de înscriere la creșă și grădiniță, potrivit site-ului edupedu.ro.

Acte necesare pentru înscrierea copiilor la creșă și grădiniță. Ce trebuie să știe părinții

Începând cu data de 30 mai, părinții copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 6 ani, pot depune actele de însriere a celor mici la creșă sau grădiniță. Depunerea dosarelor cu documentele necesare se va desfășura conform planificării realizate de fiecare unitatea de învățământ în parte, pe zile și pe intervale orare. Planificarea va fi afișată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier.

Documentul trimis de Ministerul Educației, referitor la înscriere, mai arată că „părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul) pentru a se realiza planificarea pentru depunerea dosarelor.

Articolul continuă după reclamă

Un alt detaliu important pe care părinții care vor să își înscrie copiii la creșă sau grădiniță trebuie să îl cunoască este ce legat de supraaglomerarea unităților de învățământ.

Potrivit autorităților, dacă numărul cererilor va fi mai mare decât numărul locurilor libere, grădiniţele pot să aplice criterii de departajare generale şi specifice. Astfel, în acest context, au prioritate copiii orfani de un părinte sau de ambii, cei care au un frate înscris în aceeaşi unitate de educaţie sau un grad de handicap dovedit medical.

Citește și: Ce categorii de elevi vor primi mai mulți bani de la Stat. Sorin Cîmpeanu: „Guvernul a dublat alocaţia pentru cazare şi masă”

Grădiniţele sunt obligate să posteze pe site-ul unităţii de învăţământ/ISJ şi/sau la avizier, la loc vizibil, pentru toţi cei interesaţi, numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2022-2023 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare), precum şi criteriile pentru înscrierea copiilor, transmite Adevarul.ro.

Iar în ceea ce privește unităţile de învăţământ preşcolar particular, acestea au obligaţia de a afişa şi informaţii privind statutul grădiniţei, respectiv: autorizată să funcţioneze provizoriu sau acreditată ARACIP.

Tot pe 30 mai a început şi înscrierea la creşă a copiilor sub 3 ani. Întregul process de înscriere a copiilor la creșă și grădiniță se încheie la finalul lui august.

Documentele necesare pentru înscrierea la creșă și grădiniță sunt:

  • cererea de înscriere;
  • copie a certificatului de naştere al copilului;
  • copii CI părinți/tutori/reprezentanți legali;
  • adeverinţa de angajare pentru fiecare părinte;
  • adeverinţă privind starea de sănătate a copilului;
  • avizul epidemiologic;

Ministrul Educației anunță schimbări uriașe în învățământ, începând cu anul școlar 2022 – 2023

Ministru Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat la începutul acestei săptămâni care sunt noile măsuri pentru învățământul preuniversitar. Se aduc schimbări majore în școli, astfel că printre deciziile luate se numără renunțarea la teze, la media semestrială și schimbarea formei de notare. Citește mai jos principalele schimbări anunțate!

Potrivit declarațiilor lui examenele și testele pe hârtie ar urma să dispară și să fie înlocuite de taste și ecrane tactile. Totodată, se vrea ca și tablele clasice să fie înlocuite cu table inteligente și interactive care pot avea mai multe funcții, astfel încât tinerele generații să fie mai mult atrase.

În plus, printre principalele noutăţi pe care le va aduce anul şcolar viitor, Sorin Cîmpeanu a mai spus că: „Se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor. Va fi o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar”, potrivit news.ro.

Ce se întâmplă cu Elena Udrea, după ce judecătorii din Bulgaria i-au respins cererea de eliberare... Rezultate extrageri Loto 2 iunie 2022. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x