Antena Căutare

Ce categorii de elevi vor primi mai mulți bani de la Stat. Sorin Cîmpeanu: „Guvernul a dublat alocaţia pentru cazare şi masă”

Preminații de la olimpiadele naționale vor primi mai mulți bani de la Stat. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale.

Colaj cu Sorin Cîmpeanu și elevi Galerie
Sorin Cîmpeanu anunţă majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale | Shutterstock

Sorin Cîmpeanu a anunțat că în ședința de Guvern de joi a fost adoptată o Ordonanță prin care se majorează premiile pentru olimpiadele naţionale, precum și a alocației zilnice pentru masă și cazare. Astfel, Premiul I va fi 1.000 de lei, premiul II va fi de 700 de lei, premiul III va fi de 500 de lei, iar menţiunea fi de 300 de lei. Totodată, alocația zilnică pentru masă și azare pentru elevii care participă la olimpiadele naționale vor fi dublate, de la 100 la 200 de lei, potrivit news.ro.

„Este vorba în primul rând de recunoaşterea şi susţinerea performanţei elevilor români. În acest sens, au fost adoptate următoarele patru măsuri, pentru recunoaşterea performanţei: în primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiadele naţionale, cu etapă internaţională, ajunge până la 12.550 de lei premiul I, fiind peste 4.000 de lei, menţiunea, pentru etapa regională, premierul întâi este 4.440 de lei şi 2.500 de lei menţiunea”, a spus el.

Citește și: Ministrul Educației anunță noi schimbări majore în sistemul de învățământ. În ce constau și de când vor fi implementate

Ministrul Educației anunță majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale

Ministrul Educației a mai spus că este de părere că aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional.

”Premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei, pentru un elev care a fost primul în ţară la o olimpiadă au fost considerate ridicole de către Guvern, pe bună dreptate. Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2, 700 de lei, premiul 3, 500 de lei, iar menţiunea 300 de lei.

Citește și: Meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul a anunțat dublarea alocației zilnice pentru cheltuielile de masă și cazare, în medie fiind în jur de 20.000 de participanţi, elevi şi profesori.

”Dublarea de la 100 la 200 de lei, pe zi, alocaţie, înseamnă că, luând în calcul numărul de participanţi, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este 4 milioane de lei zilnic, susţinuţi de Guvernul României”, a mai spus Cîmpeanu.

Totodată, ministrul Educației a mai anunțat că o altă măsură luată de Guvern a fost ca performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale să fie recunoscută indiferent de şcoala de unde provin, prin alocarea unor burse de performanţă, pentru prima oară în şcolile private.

Citește și: Care e noua structură a anului şcolar 2022-2023. Schimbările anunțate de Sorin Cîmpeanu: Se renunță la semestre și la teze

”Sunt elevi care reprezintă România, care merită recunoaşterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent de sistemul de stat sau particular”, a arătat el.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai precizat că o altă măsură adoptată de Guvern este crearea cadrului legal astfel încât autorităţile locale, dincolo de resursele de la buget, să aibă posibilitatea legală să contribuie pentru creşterea valorii acestor premii.

”Rockadelia”. Ce artiști vor mai urca alături de Delia pe 1 și 2 iunie. Lista completă a invitaților speciali... Rezultate extrageri Loto 29 mai 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x