Antena Căutare

S-a inventat aplicatia care anunta cutremurul!

Specialistii ne asigura ca sutele de cutremure din ultimele saptamani nu prevestesc un seism foarte puternic. Dar, asta nu inseamna ca ne permitem sa ignoram posibilitatea unei calamitati. Expertii in situatii de urgenta spun ca cel mai important este sa ne pastram calmul si sa descoperim din timp cea mai sigura zona din casa

Seismul puternic real lasa in urma sute de raniti printre daramaturi, oameni care depind de salvatori. Cand loveste catastofa, trebuie sa va ajutati, in primul rand, cu fortele proprii. Foarte important este sa evitati scarile, lifturi sau caile de acces vulnerabile. Iar daca seismul va prinde pe strada, cautati zone deschise si indepartati-va de cladiri, semafoare sau stalpi.

Atunci cand pamantul incepe sa se zguduie, uitati de miturile salvatoare. Fiti atenti mai degraba la ce se intampla in jur. Fiecare secunda conteaza, iar pentru asta s-a inventat o aplicatie pe telefonul mobil. Aceasta suna zgomotos cu cateva momente inainte de cutremur.

E drept, aplicatia costa 10 euro pe luna si va functiona perfect abia dupa cateva modificari. Dar, se poate dovedi un real ajutor in situatii de criza.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Cutremur de 5,5 grade in Vrancea: Seismul s-a simtit in Bucuresti... Neatza: Implica-te in campania "Ajuta animalele din adaposturi sa-si gaseasca o familie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x