Antena Căutare

BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: "Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă"

La proba de Limba Română a Bacalaureatului 2020, elevii au avut mare spor pentru perle. Corectatul lucrărilor i-a amuzat și i-a uimit deopotrivă pe profesori. Cele mai tari perle de la BAC i-au avut în prim plan pe Ion Luca Caragiale și pe personajele centrale ale operei sale, "O scrisoare pierdută".

BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: "Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă"
BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română | Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a Bacalaureatului, Limba și Literatura Română. Elevilor le-a picat genul dramatic, iar unii dintre ei au scris pe foaia de examen perle de zile mari.

Citește și: Au crezut că au găsit metoda perfectă de a copia la Bacalaureat, dar au fost prinși! Cum au încercat câțiva elevi din Vâlcea să fraudeze examenul

Cele mai tari perle la Română, la Bacalaureat 2020

  • "Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă, altfel, nu ajungi sus!"
  • "Cetăţeanul turmentat este beat şi vesel mereu, când pierde şi găseşte iar scrisoarea de amor pe care i-o duce Zoei, că e damă bună, şi le dă la toţi de mâncare şi băutură gratis de alegeri".
  • "Nae Caţavencu e mare şmecher, că fură scrisoarea de amor, cerând în schimb să intre în Parlament ca şantajist cu drepturi depline"
  • "Tema piesei lui Caragiale este o scrisoare de amor scrisă într-un cod prin care Tipătescu este Cocoșelul, iar Zoe este găinușa. Doar Caţavencu e mai deştept şi pricepe CODUL, şi i-l spune soţului găinușei."
  • "Ion Luca Caragiale e mare poet, şi comedia lui aparţine genului dramaturg"
  • "Coana Joița este numită în piesă TOANTĂ BUNĂ, care îi conduce pe toţi şi le ia voturile pentru un candidat nou în zonă, cu CLOPOŢEI LA URECHI"

134.831 de candidaţi au fost prezenţi la prima probă a Bacalaureatului

Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a examenului de Bacalaureat, iar peste 3.600 au absentat. Un absolvent, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 şi va susţine examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2020 Limba Română. Ce a picat pentru elevii de la profilul Uman! Subiectul al III-lea, diferit față de cel de la Real!

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie. Le poți consulta AICI!

Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scena... Horoscop Săptămânal 22-28 iunie 2020. Schimbări majore în viața unei zodii îndrăznețe, planul financiar începe să înflor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x