Antena Căutare

Au crezut că au găsit metoda perfectă de a copia la Bacalaureat, dar au fost prinși! Cum au încercat câțiva elevi din Vâlcea să fraudeze examenul

Șapte elevi din județul Vâlcea au fost prinși încercând să copieze, printr-o metodă „la modă”, la prima probă a Bacalaureatului din acest an, cea la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu nu vor mai putea să se înscrie la examen, două sesiuni. 

Au crezut că au găsit metoda perfectă de a copia la Bacalaureat, dar au fost prinși! Cum au încercat câțiva elevi din Vâlcea să fraudeze examenul Galerie
Au crezut că au găsit metoda perfectă de a copia la Bacalaureat

La prima probă a examenului de Bacalaureat 2020, ce a avut loc luni în judeţul Vâlcea unde, în cinci unităţi de învăţământ din trei lcalităţi, câțiva candidaţi au fost surprinşi copiind sau încercând să copieze.

„La Vâlcea s-au înscris la examenul de bacalaureat din acest an 2.872 de candidaţi, dintre care, la prima probă, cea de limba şi literatura română de luni, 22 iunie, nu s-au prezentat 86. Deci au fost prezenţi în centrele de probă 2.786 de candidaţi. Elementul mai deosebit de această dată este faptul că sunt şapte eliminaţi. Este vorba despre fraudă şi tentativă de fraudă. Din câte cunosc, pentru că nu fac parte din Comisia de Bacalaureat, au fost prinşi având asupra lor telefoane mobile şi pixuri spion”, a declarat Mirela Toma, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Vâlcea, şefa Biroului Comunicare, pentru adevarul.ro.

Citește și: Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

„Nu ştiu să vă spun cu exactitate dacă cei şapte sunt din promoţia de anul acesta, sau din seriile trecute, deşi am înţeles că sunt şi din seriile anterioare printre ei. Vă pot spune cu certitudine, însă, din ce centre au fost eliminaţi: trei de la Liceul Teoretic Măciuca, câte unul de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - toate din Râmnicu Vâlcea şi încă unul de la Berbeşti - Liceul „Preda Buzescu”. Majoritatea, din câte am înţeles, aveau asupra lor pixuri spion”, a adăugat şefa Biroului Comunicare.

Câți bani au cheltuit elevii care au fost prinși copiind sau încercând să copieze la Bacalaureat

Copiatul cu ajutorul unui „pix spion” nu este la îndemâna oricui. Acest „dispozitiv” pentru fraudă costă de la 90 de lei la 1.000 de lei, în funcție de tehnologia cu care este dotat.

Citește și: "Am scris titlul, O scrisoare pierdută, de Mihai Eminescu. Aa, nu dați asta pe post!" Declarația unui elev, după BAC, a devenit virală

Există mai multe versiuni de „pixuri pentru copiat”, disponibile pe piaţă. De exemplu, un pix de dimensiuni normale, „mult mai subţire şi mai elegant”, cu cartelă SIM şi microcască wireless, despre care vânzătorii de pe internet susţin că este nedetectabilă fiind de culoarea pielii şi funcţionează independent astfel că „nu mai ai nevoie de telefon”, iar: „cartela SIM se introduce direct în pix” şi prin urmare „poţi lăsa telefonul acasă”, costă pe un site dedicat - 600 de lei. Producătorii mai susţin că autonomia bateriei este „până la două ore în convorbire”.

Citește și: Viralul de la Bacalaureat 2020. Cum și-a făcut apariția un elev la proba de Limba Română: „Cu sau fără Bac...”

Unul dintre giganţii comerţului online, spre exemplu, nu mai are în stoc, în această perioadă, pixuri spion pentru copiat, dovadă fiind cererea destul de mare pentru astfel de dispozitive.

Tătaru anunță ordin de ministru: Toți pacienții asimptomatici vor fi izolați! Acest ordin va fi semnat marţi pentru a de... Asimptomaticii nu ar trebui internați în spital. Propunere surprinzătoare a unui medic de la Matei Balș: „Monitorizarea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x