Antena Căutare

Bacalaureat 2019 începe azi! Ce se întâmplă dacă un elev e eliminat la BAC

Bacalaureat 2019 începe luni, 1 iulie 2019 cu proba scrisă la Limba și Literatura Română: iată ce se întâmplă dacă un elev este eliminat la una dintre probele de Bacalaureat și când ești declarat admis la BAC

Bacalaureat 2019 începe azi! Ce se întâmplă dacă un elev e eliminat la BAC
| bacalaureat 2019

Bacalaureat 2019 începe luni, 1 iulie 2019 cu proba scrisă la Limba și Literatura Română: iată ce se întâmplă dacă un elev este eliminat la una dintre probele de Bacalaureat și când ești declarat admis la BAC

Pentru examenul de Bacalaureat 2019 s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

La prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, și anule, proba scrisă la Limba și Literatura Română, accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Examenul propriu-zis începe la ora 9:00. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Regulile examenului de Bacalaureat sunt clare, astfel că orice tentativă de fraudă aduce cu sine consecințe.

Bacalaureat 2019: Ce se întâmplă facă un elev este eliminat din examen

Potrivit metodologiei candidații care sunt fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați. Asta ar înseamă că elevul în cauză va putea susține examenul, cel mai devreme în toamna anului 2020.

La probele orale de la Bacalaureat 2019, doi elevi au eliminaţi, după ce au fost prinşi cu telefonul mobil la ei. Este vorba despre un elev de la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan" şi unul de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii "Constantin Brâncuşi" din Craiova.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.

Edu.ro Bac 2019 Limba Română. Cum poți fi declarat admis la Bacalaureat

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, a început încă din 3 iunie cu proba orală la Limba Română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă. În zilele de 7, 10 şi 11 iunie au fost evaluate competenţele digitale ale elevilor, iar pe 12-13 iunie s-au evaluat competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La probele orale de la BAC şi la competenţele digitale şi lingvistice elevii au primit calificativele experimentat, avansat sau mediu, în funcţie de cât de bine s-au descurcat.

Citește și:

Subiecte BAC 2019 Limba Română: Modele subiecte și programă Bac, Uman și Real​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - modele subiecte la Istorie

Bacalaureat 2019. Modele subiecte Matematică: mate-info, tehnologic, pedagogic, științe​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Limba Maternă​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Geografie​

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Socio-umane

Prețul gazelor scade, începând de astăzi! Câți bani vor economisi consumatorii casnici... Guvernul oferă 10 lei pentru fiecare zi în care un elev merge la școală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x