Antena Căutare

Bacalaureat 2021. Subiectele de la Limba Română BAC 2021. Ce ar fi trebuit să scrie elevii la subiectul 3

Astăzi elevii claselor a 12-a au început examenul de Bacalaureat 2021, iar emoțiile sunt mari, chiar dacă au trecut deja de prima probă a examenului de bac 2021.

examen bacalaureat 2021
Astăzi elevii claselor a 12-a au început examenul de Bacalaureat 2021, iar emoțiile sunt mari, chiar dacă au trecut deja de prima probă a examenului de bac 2021. | Shutterstock

Aproximativ 130.000 de elevi absolvenți ai claselor a 12-a au susținut astăzi proba la limba română. Proba scrisă a început la ora 09.00, după ce elevii au intrat în sala de clasă la ora 08.00.

Vezi şi: Barem limba română bacalaureat 2021. Cum se rezolvă subiectele

Elevii au fost reparitzați în sălile de examen potrivit regulilor de prevenire a infecției cu coronavirus. Aceștia au fost dotați cu măști de protecție, s-au dezinfectat la intrarea în clase și au fost așezați distanți în bănci.

Proba la limba și literatura română Bacalaureat 2021

Pentru susținerea probei de limba și literature română, Ministerul Educației a organizat 802 centre de examen. Elevii au avut 3 ore la dispoziție să resolve cele 3 subiecte, cel mai dificil pentru mulți dintre ei fiind chiar subiectul 3.

Pe durata examenului la proba scrisă la limba și literature română, elevii au fost supravegheați video și audio, dar au avut și un supraveghetor în sala de clasă. Rezultatele probei la limba română vor apărea pe data de 5 iulie, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi.

După proba scrisă la limba română, elevii vor mai avea de susținut alre două probe scrise, proba obligatorie a profilului și proba la alegere.

La susținerea probei scrise la limba română s-au înscris 133.663 de elevi, dintre care 19.526 fiind din promoția precedentă și 114.137 de elevi din promoția curentă. În București, aproximativ 15.300 de elevi de clasa a 12-a au susținut astăzi prima probă de bacalaureat 2021, potrivit Observator.

Proba scrisă la limba și literature română – Ce ar fi trebuit să scrie elevii la subiectul 3

Anul acesta, în prima sesiune de bacalaureat 2021, elevii au avut la subiectul 3 de scris un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să prezinte “particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată”. Nuvela studiată anul acesta pentru BAC 2021 de către elevii de clasa a 12-a a fost “Moara cu noroc”.

Pentru a rezolva acest subiect și a reuși să ia punctajul maxim, candidații trebuiau să aleagă un personaj din nuvela scrisă de Ioan Slavici. Ei puteau alege să caracterizeze unul dintre personajele centrale ale nuvelei, precum Ghiță, Ana sau Lică.

Înainte de toate, ei trebuiau să prezinte rolul personajului în nuvelă, care sunt trăsăturile sale fizice și de comportament și cum relaționează cu celelalte personaje. Pentru a defini profilul psihologic, elevul trebuia să aleagă o caracteristică de-ale personajului din nuvelă și să exemplifice acest comportament în două scene diferite din poveste.

Pentru a contura și mai bine personajul, candidatul trebuia să analizeze două elemente de limbaj sau de compoziție din nuvelă, prezentând astfel și caracteristicile nuvelei ca gen epic.

Rezultate Bacalureat 2021

Rezultatele de la Bacalaureat 2021 se afișează pe 5 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un elev absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

-recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

-susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Pe evaluare.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a din România: subiecte barem şi rezultate Bacalaureat 2021. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Evaluarea Națională 2021. Când se afișează rezultatele și când se pot depune contestații... Barem matematică Bac 2021. Cum se rezolvă subiectele la proba obligatorie de la Bacalaureat 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x