Antena Căutare

Bananieri şi smochini în Munţii Apuseni. Cum a fost posibil să cultive plantele exotice

Gustoase şi parfumate, smochinele şi bananele se numără printre fructele preferate ale românilor! De câţiva ani, însă, prin curţile din ţară au început să apară din ce în ce mai multe plante exotice. Unii spun că schimbările climatice au avut un rol important în asta.

Gustoase şi parfumate, smochinele şi bananele se numără printre fructele preferate ale românilor! De câţiva ani, însă, prin curţile din ţară au început să apară din ce în ce mai multe plante exotice. Unii spun că schimbările climatice au avut un rol important în asta. Cert este că, într-o localitate din Munţii Apuseni, două familii au reuşit performanţa de a creşte bananieri în curte. Că smochini aveau deja.

În vârf de munte, în inima Apusenilor, şi-au făcut apariţia câteva plante neobişnuite. Chiar dacă nu au rod, bananierii din Apuseni sunt impresionanţi. Proprietara plantelor exotice a reuşit să-i treacă cu bine peste iernile geroase de la munte.

Potrivit statisticilor, bananierul originar din Asia de sud-est este cultivat în 130 de țări din lume. De curând, specialiştii au descoperit că anumite soiuri de banan pot fi aclimatizate cu succes la noi în ţară, iar unii, chiar, ar putea avea producţie.

Pe lângă plantele de banan în peisajul din ţinutul moţilor şi-au făcut loc şi altă plantă exotică. Smochinul, care a devenit mândria satului, mai ales de când producţia de fructe parfumate a crescut.

Gigi Becali a împărțit un teanc cu bancnote de 100 de lei, în stradă, în fața palatului din București... Amendă uriașă pentru un tânăr care a scuipat coji de semințe pe jos, în Arad! Câți bani va fi nevoit să scoată din porto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x