Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Observator Sport

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Care au fost cele mai grele subiecte

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Deși subiectele la matematică sunt considerate mai ușoare decât la simularea din 2019, acestea sunt considerate a fi mai dificile decât cele de la Evaluarea Națională 2018. Cele mai grele cerințe ale subiectelor de anul acesta sunt la partea de geometrie

subiecte matematica evaluarea nationala 2019

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Deși subiectele la matematică sunt considerate mai ușoare decât la simularea din 2019, acestea sunt considerate a fi mai dificile decât cele de la Evaluarea Națională 2018. Cele mai grele cerințe ale subiectelor de anul acesta sunt la partea de geometrie

UPDATE, ora 15:00. Baremul de corectare și subiectele de la Matematică au fost publicate AICI! Află ce notă ai putea lua în funcție de punctajul exercițiilor!

Subiectele la Matematică, Evaluarea Națională 2019 sun considerate a fi accesibile, per general, însă dificultățile pe care le pot întâmpina elevii sunt la partea de geometrie. Un elev cu pregătire medie poate obține ușor nota 6, în timp ce un elev sârguincios poate obține nota maximă.

”La geometrie mă aștept să fie cele mai multe greșeli, la ambele exerciții. O problemă are un punct delicat, relativ la coliniaritatea unor puncte, și dificil pentru un copil care nu a ajuns să înțeleagă complet faptele de geomtrie. Și la geometria în spațiu este destul de mult de calculat și probabil că vor fi greșeli multe“, a explicat Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, pentru Edupedu.ro.

De altfel, la subiectele de geometrie ar putea întâmpina probleme inclusiv profesorii care corectează lucrările și care trebuie să pună note: ”Probabil la geometrie, la punctul de coliniaritate, s-ar putea să existe și moduri de interpretare diferite și să se treacă peste lipsa unor justificări ale copiilor. Părerea mea este că dacă se vede că un copil a înțeles sensul acelei întrebări și cum se poate rezolva, cred că merita punctaj aproape total”.

Notele estimate la Evaluarea Națională 2019 - proba de matematică sunt: multe note sub 5 față de anii anteriori și mai puține note de 10. Însă nota 9 va fi ”la scară mare, la copiii buni”, arată sursa citată.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019

Pentru a face o comparație între subiectele de la Evaluare Națională 2019, Matematică, și cele de la Evaluare Națională 2018 - Matematică, vă oferim, mai jos, și cerințele subiectelor care au picat anul trecut.

Subiecte Evaluarea Națională din 2018

Subiecte și bareme la Evaluarea Națională din 2018 le poți consulta și aici.

Evaluarea Națională 2019 continuă, vineri, 21 iunie 2019, cu proba la Limba și Literatura Maternă, susținută de elevii care aparțin minorităților naționale.

Primele rezultate se afișează pe 25 iunie 2019, iar rezultatele finale, după contestații, se afișează pe data de 29 iunie 2019.

Citește și:

Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro. începe azi! Subiecte, bareme și ce trebuie să știi

Tot ce trebuie să știi despre Evaluare Națională 2019, Română și Matematică

Edu.ro Evaluare Națională 2019 - Vezi ultima medie admitere liceu pe județe​

Admitere liceu 2019. Cum se calculează media de admitere și când încep înscrierile​

Evaluare Națională 2019: Cum se depune constestație și cum se modifică nota​

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro