Antena Căutare

A murit bătrâna de 83 de ani care a refuzat internarea deși era infectată cu COVID. Aceasta și-a pierdut viața chiar dacă al doilea test a ieșit negativ

Femeia de 83 de ani din comuna Măgura Ilvei, care în data de 7 mai a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus, dar a refuzat internarea în spital, a decedat luni, a confirmat pentru Agerpres şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

A murit bătrâna de 83 de ani care a refuzat internarea deși era infectată cu COVID. Aceasta și-a pierdut viața chiar dacă al doilea test a ieșit negativ
A murit bătrâna de 83 de ani care a refuzat internarea deși era infectată cu COVID. Aceasta și-a pierdut viața chiar dacă al doilea test a ieșit negativ



Decesul a fost anunţat luni seara de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), alături de cel al unei alte femei din judeţ, în vârstă de 72 de ani.


Femeia de 83 de ani avea comorbidităţi - hipertensiune arterială şi fibrilaţie arterială - iar cea de 72 de ani avusese hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi insuficienţă ventriculară stângă.

România a intrat în stare de alertă maximă. S-au schimbat câteva dintre măsurile pe care le anunţaseră iniţial autorităţile



Directorul DSP Bistriţa-Năsăud spune că femeii din Măgura Ilvei, care era imobilizată la pat, i se făcuse un nou test pentru Covid-19 vinerea trecută, care ieşise negativ, dar în ultimele zile a refuzat să mai mănânce şi i-a fost administrată o perfuzie.


Acest prim caz al unui pacient din judeţ cu Covid-19 care refuză spitalizarea a fost făcut public în urmă cu o săptămână, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a anunţat că a înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


În data de 8 mai, când femeia a refuzat să fie dusă la spital, un fiu de-al ei a fost de asemenea confirmat cu Covid-19 şi a fost internat, fără a opune rezistenţă. Între timp, acesta a fost externat, după două teste cu rezultat negativ.

Experința unui medic tânăr infectat cu COVID: "Da, bă, chiar există! Febră nu foarte mare, 38 - 38.2 grade Celsius, niște dureri de cap si frisoane, care au durat 2 zile. Atât. Nimic altceva"


Directorul DSP a mai menţionat că, în ultimele zile, un al doilea fiu al femeii, domiciliat în comuna Lunca Ilvei, a primit acelaşi diagnostic şi a fost spitalizat.


Bătrâna locuia în aceeaşi casă cu fiica sa şi cu un nepot, faţă de cei doi fiind luată măsura izolării la domiciliu.

Anunț de maximă importanță de la OMS. Ce se întâmplă cu populația la nivel mondial: "10% a dezvoltat imunitate, 80% este suspectă de coronavirus"


Primarul din Măgura Ilvei, Valer Avram, a precizat pentru AGERPRES că femeia de 83 de ani va fi înmormântată în cursul dimineţii de marţi, cu respectarea condiţiilor prevăzute de autorităţi.


Potrivit comunicării de luni seara a GCS, numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus în judeţul Bistriţa-Năsăud a crescut la 24.

Experința unui medic tânăr infectat cu COVID: "Da, bă, chiar există! Febră nu foarte mare, 38 - 38.2 grade Celsius,... Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor: "Proiectul începe de săptămâna viitoare. Va fi o testare masi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x