Antena Căutare

Anunțul cumplit al zilei vine din Indonezia! ”Cel puțin” 832 de morți, în urma cutremurului urmat de tsunami

Bilanţul victimelor cutremurului urmat de un tsunami care a afectat Insula indoneziană Sulawesi a crescut la cel puțin 820 de morţi duminică, relatează AFP.

Bilanţul seismului cu magnitudinea 7,5 urmat de un tsunami care a afectat insula indoneziană Sulawesi a crescut la 832 de morţi, a anunţat duminică agenţia de gestionare a catastrofelor, precizând că acesta ar putea creşte în continuare, în timp ce salvatorii scoteau noi victime dintre dărâmături în oraşul Palu, devastat, relatează AFP.

”Astăzi, la ora (locală) 13.00 (08.00 ora României) sunt 832 de morţi”, în principal în oraşul Palu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei de gestionare a catastrofelor.

”Este foarte dur”, declară pentru AFP Risa Kusuma, o mamă în vârstă de 35 de ani, care-şi leagănă băieţelul, cu febră, într-un centru pentru refugiaţi în oraşul Palu. ”Ambulanţa aduce noi corpuri în fiecare minut”, ”nu e multă apă, iar magazinele sunt jefuite peste tot”.

Ultimul bilanţ ar putea să crească, în contextul în care apar informaţii puţin câte puţin din zona afectată vineri de un cutremur de magnitudinea 7,5 iar apoi de un tsunami.

Alte 540 de persoane au fost grav rănite, potrivit agenţiei de presă.

Majoritatea victimelor a fost înregistrată până în prezent la Palu, o aglomeraţie de 350.000 de locuitori situată pe coasta de vest a Sulawesi. Autorităţile şi ONG-urile sunt îngrijorate însă de situaţia în regiunea Donggala, situată mai la nord, care rămâne foarte incertă, scrie News.ro

Spitalele, dintre care unele au fost avariate, întâmpină dificultăţi în a face faţă afluxului victimelor. Iar numeroşi răniţi sunt îngrijiţi în aer liber.

Vicepreşedintele indonezian Jusuf Kalla a declarat că se teme ca bilanţul să nu atingă ”una sau mai multe mii”, bazându-se pe precedentele catastrofe.

România, lovită de cutremure! Două seisme s-au produs în mai puțin de șase ore... Aproape 8.000 de amenzi într-o singură zi. Mii de șoferi au fost sancționați pentru o greșeală pe care o faci și tu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x