Antena Căutare

Blejnar: Niciunul dintre vamesii anchetati nu a fost numit in timpul mandatului meu

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, afirma ca niciunul dintre cei 44 de vamesi anchetati pentru acte de coruptie nu a fost angajat sau promovat in timpul mandatului sau, 43 dintre acestia fiind numiti in perioada 1990-2002.

"Toti lucratorii vamali care fac obiectul anchetelor Directiei Nationale Anticoruptie in aceste zile pentru contrabanda au fost angajati in sistemul vamal in perioada 1990-2002. Unul singur a fost angajat in anul 2007, cand nu eram la conducerea ANAF. Niciunul nu a fost angajat sau promovat in timpul mandatului meu", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Procurorii anticoruptie au pornit in ultima saptamana o ofensiva la vamile Siret, Stamora Moravita, Deta, Foeni si Naidas, in urma actiunilor acestora fiind arestate de judecatori 140 de persoane: politisti - mare parte politisti de frontiera -, vamesi, contrabandisti.

Blejnar spune ca nu stie daca vor urma noi arestari in randul personalului vamal, dar se asteapta la o reducere semnificativa a contrabandei in perioada urmatoare.

Premierul Emil Boc l-a demis joi pe Radu Traian Marginean din functia de sef al ANV, acesta fiind audiat in dosarul traficului de influenta din Vama Halmeu, unde a fost pus sub invinuire de procurori pentru luare de mita.

Sursa: Jurnalul National

Dosarul "Mita in vama": "Lotul Halmeu" ramane in arest... SPECIAL! Regina Maria: Povestea vietii mele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x