Antena Căutare

BLESTEM? O biserică din 1820 din Ardeal, monument istoric, a ars în totalitate. Internauții: „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”

Viserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, care datează din 1820, monument istoric, a fost distrusă în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu.

Biserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, care datează din 1820, monument istoric, a fost distrusă în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu.

Incendiul a fost stins după patru ore, pompierii intervenind cu trei autospeciale, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

BLESTEM? O biserică din 1820 din Ardeal, monument istoric, a ars în totalitate. Internauții: „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”

"E o biserică din satul Făureni, comuna Vultureni, care a fost distrusă în totalitate. Este o biserică monument istoric, din anul 1820. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum care nu a fost izolat corespunzător", a mai spus Andrei Biriş, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit protopopiatuluiortodoxgherla.ro, biserica ar fi fost adusă în Făurnei în secolul al 19-lea dintr-un alt sat învecinat, Panticeu. La miloc s-ar fi aflat o tranzacție, căci lăcașul de cult a fost vândut Făurneiului, deoarece în Panticeu erau prea mulți credincioși, iar biserica era neîncăpătoare.

"Biserica de lemn ridicată din vechime, togma şi de a nu fi ruinată nu e în stare a cuprinde în sine masa poporului nici de giumătate..", scrie sursa citată. „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”, au scris internauții pe pagina de Facebook a unui ziar local.

Tragedie în Suceava! O persoană a murit şi două au fost rănite după ce o camionetă a căzut de pe un pod. Din maşină, a r... ORA DE VARĂ 2018. Dormim mai puțin. Când se schimbă ora in martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x