Antena Căutare

Google a lansat un doodle nou pe 27 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Pe 27 mai 2024, Google celebrează Ziua Mamei în Bolivia, o țară din America de Sud. A fost lansat un doodle special pentru această ocazie.

O ilustrație Google pentru Ziua Mamei în Bolivia
Pe 27 mai 2024, Google celebrează Ziua Mamei în Bolivia, o țară din America de Sud | Captură Google

Ziua Mamei este sărbătorită anual în România pe data de 8 martie, fiind celebrată chiar de Ziua Internațională a Femeii. Această sărbătoare are o semnificație aparte pentru toate mamele din lume.

Există o istorie lungă și frumoasă în spatele acestei zi, care se sărbătorește încă din secolele XVII-XIX. În Statele Unite ale Americii, Ziua Mamei a fost scoasă în evidență pentru prima oară de către celebrul pacificist american Julia Ward Howe în anul 1872.

De asemenea, Anna Jarvis din Philadelphia este femeia care a luat inițiativa, în 1907, de a onora toate mamele în memoria celei care i-a dat viață. Aceasta a trimis mai multe scrisori statului propunând să se dedice o zi pe an mamelor din toată lumea.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 20 mai 2024, cu un doodle special. Ce reprezintă și unde e vizibil

Articolul continuă după reclamă

Ziua Mamei a devenit o sărbătoare oficială în Virginia începând cu anul 1910. Patru ani mai târziu, președintele american Woodrow Wilson a declarat că a doua duminică a lunii mai o să fie sărbătoare națională în cinstea tuturor mamelor din SUA.

Google marchează ziua de azi, 27 mai 2024, cu un doodle special

Ziua Mamei este, de regulă, sărbătorită în lume anual în a doua duminică a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au o dată comună pentru această sărbătoare, iar printre acestea se numără: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud.

Pe data de 27 mai 2024, Google a lansat un doodle special în ceea ce privește Ziua Mamei. Bolivia, o țară din America de Sud, sărbătorește în această zi toate femeile care au dat viață.

Mamele din Bolivia au parte de un răsfăț pe cinste în data de 27 mai 2024. Ele primesc flori sau cadouri din partea familiei. De asemenea, acestea se bucură de o zi liberă pe care și-o dedică doar lor.

Citește și: Google a lansat un doodle nou pe 19 aprilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Adesea, cei dragi le aduc mâncarea la pat sau gătesc diferite delicatese pentru a aduce un zâmbet pe fața femeilor iubite. Așadar, ziua de 27 mai este deosebit de specială pentru populația Boliviei, în mod special pentru mame. Este ziua în care se simt mai iubite și fericite ca niciodată.

Rezultate Loto azi, 26 mai 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Se va construi primul zgârie-nori în România. Unde va fi construit și ce înălțime va avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x