Antena Căutare

Majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie, aproape imposibilă. Guvernatorul BNR: ”România are deficit, nu surplus bugetar. Nu sunt bani!”

Majorarea punctului de pensie cu 40 la sută de la 1 septembrie este imposibilă, potrivit guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Şeful băncii centrale a precizat, în cadrul unui briefing de presă, că politicienii trebuie să fie foarte atenţi la majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, în condiţiile unei creşteri economice de numai 4%, dacă "nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar".

”Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da, legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu este ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială", a spus el.

De asemena, guvernatorul BNR a declarat că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor, ”din moment ce România are deficit și nu surplus bugetar”.

Copiii cu nevoi speciale din România, condamnați la moarte sau la tortură. Autorițățile au demarat controale drastice du... Medicul Mircea Beuran, audiat vineri, la Poliţia Capitalei, în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x