Antena Căutare

Bucureștiul va avea o stație de metrou diferită de celelalte! Ce li se pregătește călătorilor?

Staţia de metrou Străuleşti este aproape finalizată, fiind diferite de toate celelalte. Oficialii Metrorex au dat mai multe detalii despre lucrările de extindere a rețelei de metrou.

Staţia de metrou Străuleşti este aproape finalizată, fiind diferite de toate celelalte. Oficialii Metrorex au dat mai multe detalii despre lucrările de extindere a rețelei de metrou.

Reprezentanţii Metrorex şi cei ai constructorului spun că lucrările vor fi gata în luna decembrie a acestui an.

Staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti fac parte din proiectul de extindere a Magistralei 4 de metrou, linia nou construită având o lungime de 1,89 de kilometri. Pe lângă cele două staţii, proiectul prevede tunele şi galerii de legătură, un terminal intermodal, un park&ride şi un depou, valoarea totală a investiţiei fiind de 252,4 milioane euro, 186 de milioane de euro fiind fonduri europene.

Directorul de investiţii şi achiziţii publice Metrorex, Constantin Musteţea, a precizat că dificultăţile în realizarea acestui proiect au fost legate de partea de finanţare, însă odată cu demararea finanţării în cadrul fondurilor europene, problemele s-au rezolvat şi lucrările s-au derulat bine.

Managerul de proiect, inginerul Marian Stanciu, a dat asigurări că lucrările din staţiile de metrou vor fi gata în luna decembrie.

„Noi, lucrările le finalizăm complet în jur de 15 decembrie, urmând ca terminalul nodal şi depoul să fie gata anul viitor. Legăturile dintre depou şi staţia Străuleşti au început imediat după ce s-a pus în circulaţie Bulevardul Bucureştii Noi ca să putem face lucrările de structură pentru execuţia legăturilor. Au rămas doar completări de făcut, suntem în grafic cu lucrările. Deci nu avem nicio problemă să terminăm lucrările în jur de 15 decembrie", a spus managerul de proiect, potrivit b365.ro.

Transalpina, marcă înregistrată la OSIM. Nimic nu mai mișcă, în zonă, fără aprobare... Anunțul făcut de Casa Regală! Regele Mihai nu va veni în România pentru a participa la funeraliile Reginei Ana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x