Antena Căutare

Calendar ortodox 10 octombrie. Trei mucenici sunt cinstiți astăzi. Mare sărbătoare

Calendar ortodox 10 octombrie. Zi de mare sarbatoare in calendarul ortodox. Credinciosii praznuiesc trei mari mucenici. Afla cine sunt acestia si care este viata sfintilor.

Calendar ortodox 10 octombrie. Zi de mare sărbătoare în calendarul ortodox. Credincioșii prăznuiesc trei mari mucenici. Află cine sunt aceștia și care este viața sfinților.

Calendar ortodox 10 octombrie. Sfântul Ambrozie de la Optina

Sfântul Ambrozie de la Optina este unul dintre cei mai renumiți sfinți pe care i-a dat lumii pământul sfințit din Mănăstirea Optina. Născut în dată de 21 noiembrie 1812, într-o localitate din regiunea Tambov, și trecut la cele veșnice în ziua de 10 octombrie 1891, acest cuvios părinte a fost canonizat în anul 1988, deși ucenicii săi l-au cinstit încă din ziua trecerii sale la cele veșnice.

Calendar ortodox. Tot cetrebuie să știi despre moaștele Sfintei Parascheva de la Iași

Calendar ortodox 10 octombrie. Sfinții Mucenici Evlampie și Evlampia

Sfinții Mucenici Evlampie și Evlampia s-au născut în Nicomidia fiind frați. În timpul persecuțiilor pornite de Maximian aceștia, împreună cu mai mulți creștini, au părăsit cetatea, ascunzându-se în munți. Când Evlampie a trebuit să meargă în cetate după hrană, a văzut afișat pe un perete un edict imperial care proclamă prigonirea creștinilor. Pentru faptul că a rupt acest edict a fost arestat și dus înaintea judecătorului.

Deoarece nu a vrut să se lepede de Hristos înaintea acestuia, Evlampie a fost supus la multe chinuri. Auzind de chinurile fratelui ei, Evlampia s-a înfățișat înaintea judecătorului, mărturisind credință în Hristos. Evlampia a fost la rândul sau torturată. În cele din urmă, Evlampie a fost decapitat, iar sora să a murit mai înainte că să i se taie capul. Împreună cu ei au mai fost omorâți încă două sute de creștini.

Calendar ortodox 10 octombrie. Troparul Sfințiilor Mucenici Evlampie și Evlampia; Sfântul Ambrozie de la Optina

Glasul 4

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”

Surse: crestinortodox.ro și doxologia.ro

Lovitură CRUNTĂ pentru PENSIONARI! Noua LEGE a PENSIILOR îi scoate în stradă! De ce sunt nemulțumiți oamenii... Noua lege a pensiilor 2018. Anunț de ultim moment: Se reduce vârsta de pensionare cu șase ani pentru o anumită categorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x