Antena Căutare

CAMERA ASCUNSA: Pasajul de la Universitate, mina de aur pentru comercianti. Bonul fiscal, o necunoscuta

Micii comercianti sunt mereu cu un pas inaintea legii. In pasajul de la Universitate, comertul e in floare. Insa nimeni nu plateste taxa pentru spatiul folosit. Vanzatorii se dau drept expozanti, ca sa-si expuna gratuit marfa. Dar incalca intelegerea cu Primaria, care deja i-a amendat de mai multe ori. Vand tot ce au. Evident, fara sa taie bon fiscal.

In fiecare zi, pasajul de la Universitate e plin de tarabe. In dreptul fiecareia, comerciantii au lipit afise, pe care scrie mare "expozitie fara vanzare". In teorie, pentru ca, practic, tot ce este expus se si vinde.

In fata camerei de luat vederi, comerciantii isi schimba declaratiile. Nu recunosc nimic. Ei nu vand, doar expun si iau comenzi.

In mod normal, ar trebui sa plateasca taxa daca vor sa faca tranzactii. Iar sumele nu sunt deloc mici. Licitatia organizata de Primaria Capitalei, in 2009, stabilea, pentru inchiriere, un tarif de 20 de euro pe metru patrat. Pentru a scapa de bir, au tiparit afisele care anunta ca sunt doar expozanti.

Iar asta nu e tot. Cine cumpara, nu primeste nici bon fiscal. Tarabele nu au case de marcat. Comerciantii au fost amendati, ultima oara, saptamana trecuta, din cauza ca nu au respectat acordul cu Primaria. Si au primit amenzi in valoare de 15 mii de lei. Maine expira acordul semnat cu municipalitatea, iar autoritatile spun ca nu-l vor reinoi.

Targ de produse traditionale, la Miercurea Ciuc... Avertizare de ceata in Transilvania. O cursa de pe aeroportul din Cluj a fost anulata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x