Antena Căutare

Campanie Observator: Copii din Romania sunt vanduti cu cinci mii de lei

In Romania, pana si copiii au ajuns o marfa. Saracia, lipsa de educatie si de interes a autoritatilor dezumanizeaza sute de mame an de an. Spitalele si centrele de plasament adapostesc in total 60 de mii de orfani. Care cu greu pot fi adoptati. Si de asta profita vanzatorii de copii. Culmea, comerciantii de suflete sunt chiar parintii. Nu e un fenomen izolat. Copii de vanzare sunt in toata tara. Sunt locuri in care se vand cu 5.000 de lei "bucata". Intr-un sat din Bistrita-Nasaud, comertul cu prunci a devenit industrie

5.000 de lei este pretul cerut de un tata pentru copilul lui nenascut inca. Omul are saizeci de ani, locuieste in satul Rodna din Bistrita-Nasaud si are noua copii. Langa el, insa, au ramas doar trei. Pe restul i-a vandut. O recunoaste cu lejeritate si nu stie in ce conditii traiesc.

In Romania copiii, chiar si nenascuti, au ajuns o marfa si pentru ca mii de cupluri infertile descopera o realitate crunta: sa adopti legal un copil este o misiune imposibila. Mii de femei care doresc sa adopte un prunc se impiedica de un sistem lipsit de suflet, ce nu ofera alternativa. Iar negustorii de copii profita din plin.

La asa o afacere, este nevoie si de intermediari, care au si ei partea lor. Comisionul este constituit dintr-un procent luat si de la parintii vanzatori si de la cei care cumpara.

Pentru bani, oamenii vand tot, chiar daca este ilegal si pedeapsa ajunge la 15 ani de inchisoare. Pe ei nu-i intreaba nimeni nimic. Probabil ca autoritatile nu sunt interesate.

Toate se intampla in conditiile in care mii de cupluri care nu pot avea copii si stau ani de zile pe listele de asteptare ale statului pentru a adopta unul.

Constanta: Incendiu pe o suprafata de doi kilometri, in Delta Dunarii... UPDATE! Accident in poligonul din Harman. Un barbat ranit in timp ce testa munitia din dotare a decedat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x