Antena Căutare

Când se aprind luminițele de Crăciun în 2023 în București și în țară

Iluminatul festiv este o tradiție pe care românii încă o mai țin cu mult drag și bucurie în suflet. Acest eveniment are loc de obicei în luna noiembrie, astfel încât atmosfera de iarnă să îi surprindă pe oameni încă de la începutul lui decembrie. Iată când se vor aprinde luminițele de Crăciun anul acesta.

Colaj cu luminițe de crăciun Galerie
Se aprind luminițele de Crăciun în 2023 în București și în țară | Shutterstock, Hepta

Pregătirile pentru Crăciunul anului 2023 au început deja încă din luna noiembrie, iar acest lucru se poate observa atât în magazine cât și în cele mai des frecventate locuri din orașele țării.

Pentru ca atmosfera de iarnă să înceapă într-un mod inedit, anul acesta iluminatul festiv a început subtil, puțin câte puțin în toată țara.

Citește și: Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului se apropie! Când este și ce trebuie să faci în ziua cea mare

În București, luminițele de Crăciun se aprind pe 30 noiembrie

Primăria Capitalei a luat inițiativă încă de la începutul lunii noiembrie pentru ca luminițele festive să fie instalate la timp pentru sărbătorile de iarnă. Anul acesta, municipalitatea va aloca o sumă de peste un milion de euro pentru ca iluminatul festiv să aibă loc într-un mod inedit.

Până în prezent, angajații Companiei Municipale de Iluminat Public din București, s-au ocupat cu amplasarea luminițelor pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Regele Mihai I al României, Șoseaua Kisellef, Bulevardul Lascăr Catargiu, dar și în zona Parcului Liniei.

Citește și: Ștefan Bănică anunță un concert aniversar de Crăciun, la 20 de ani de excelență. Când și unde va avea loc evenimentul din acest an

„Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală. Anul acesta, pe lângă ornamentele şi luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, vom adăuga noi elemente, pentru care Compania Municipală Iluminat Public are în derulare două proceduri, pentru achiziţia şi închirierea unor decoraţiuni suplimentare, fiind în etapa de evaluare a ofertelor" este o informație pe care a oferit-o primarul general Nicușor Dan în acest sens pe pagina personală de Facebook.

Când se aprind luminițele de Crăciun în alte orașe din România

În Craiova se anunță aprinderea luminițelor de Crăciun în ziua în care va fi deschis publicului larg și Târgul de Crăciun de anul acesta. Pe data de 17 noiembrie, toți locuitorii orașului, dar și turiștii sunt așteptați să ia parte la marele eveniment de aprindere a luminițelor.

La Sibiu, iluminatul festiv va avea loc, de asemenea, pe data de 17 noiembrie odată cu inaugurarea Târgului de Crăciun din oraș și va capta atenția tuturor persoanelor care vor lua parte la frumosul eveniment.

Citește și: Se scumpește cel mai căutat desert al românilor chiar înainte de sărbători. Ce influențează prețul acestuia

Brașovul anunță faptul că orașul îmbracă hainele de sărbătoare începând cu data de 30 noiembrie, chiar de Sfântul Andrei.

Clujul a ales să aprindă luminițele specifice sărbătorilor de iarnă în ziua de 1 decembrie, ținându-se cont și de Ziua Națională a României.

Târgurile de Crăciun încep la finalul lunii noiembrie

În România, tradiția organizării târgurilor de Crăciun este un obicei care încă se mai păstrează în zonele principale ale țării. Atât copiii, cât și adulții sunt curioși și nerăbdători pentru ce vor găsi anul acesta în târgurile de Crăciun, dar cea mai mare curiozitate este, de fapt, când se vor deschide porțile acestora.

În capitală, principalul Târg de Crăciun va avea loc în perioada 30 noimebrie-26 decembrie, iar activitatea se va desfășura în Piața Constituției, așa cum bucureștenii s-au obișnuit de-a lungul timpului. Totodată, începând cu 29 noiembrie va avea loc un alt târg cu tematică, și anume, West Side Christmas Market din Drumul Taberei. Târgul de Crăciun din Parcul IOR care se numește Orașul lui Moș Crăciun, este un alt târg organizat care îi așteaptă pe copii indiferent din ce zonă a țării vin.

Pe lângă cele două târguri vor fi organizate și alte evenimente specifice în mai multe zone din București care urmează să fie anunțate.

Citește și: Tradiții și superstiții din popor în luna noiembrie. Ce aduce Brumar și care sunt sărbătorile importante în această lună

Târgul de Crăciun din Craiova, unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa de anul trecut, va fi deschis publicului larg începând cu data de 17 noiembrie și va dura până în data de 2 ianuarie.

În Sibiu, Târgul de Crăciun își deschide porțile în același timp cu cel din Craiova, iar cetățenii orașului, dar și turiștii se vor putea bucura din nou de un târg atât de frumos și de o așa mare anvergură.

Citește și: Trucurile pentru a avea o locuință călduroasă în această iarnă. Ce pot face românii pentru a primi o factură mai mică la gaze

Târgul de Crăciun din Brașov va începe de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie și va ține până pe 8 ianuarie.

În Timișoara activitatea târgului de Crăciun începe pe data de 26 noiembrie 2023 și va dura până pe 7 ianuarie 2024.

Clujul este, de asemenea, județul care se bucură de mai multe evenimente organizate în acest sens. Cele douâ târguri de Crăciun vor fi deschide între 24 noiembrie și 1 ianuarie 2024.

Rezultate Loto 9 noiembrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Mama Elodiei face noi dezvăluiri. Ce s-ar fi întâmplat între avocată și Cristian Cioacă înainte ca fiica ei să dispară f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x