Antena Căutare

Când se vor redeschide casele de pariuri sportive și cazinourile. Ce reguli stricte vor trebui să respecte jucătorii

Data la care se vor redeschide casele de pariuri sportive, cazinourile și agențiile loteriei ar putea fi 15 iunie. Se pregătesc reguli stricte pentru jucători, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Când se vor redeschide casele de pariuri sportive, cazinourile și agențiile loteriei. Ce reguli stricte vor trebui să respecte jucătorii

profimediaimages.ro

„Noi, de la jocuri de noroc, fiind închiși odată cu restaurantele, estimăm că tot pe 15 iunie se vor deschide și cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc", a spus Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc.

Reguli noi, pentru jucătorii de păcănele

În primul rând, pariorii vor purta măști de protecție, iar jucătorii la păcănele nu se vor mai putea mișca când vor și cum vor, de la un aparat, la altul.

„Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul... Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate.

De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!", a explicat Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, potrivit digi24.ro.

Totuși, operatorii statului plătesc anual, pentru fiecare aparat, 4.000 de euro. Taxele CASINO sunt percepute însă anticipat, iar din cauza inactivității din ultimele luni, patronatul estimează că 30% din operatorii care au închis în martie vor rămâne închiși.

Ce reguli vor trebui să respecte jucătorii, în casele de pariuri sportive și în agențiile loteriei

În primul rând, cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces în agențiile loteriei și nici în sălile caselor de pariuri sportive.

În casele de pariuri sportive, la ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas.

Cum te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz! Te poate acoperi din cap până-n picioare cu COVID-19! VIDEO

Salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare.

Condiții excepționale pentru redeschiderea școlilor! Cum arată sălile de clasă - VIDEO

Până-n martie, în România funcționau legal 8.034 de agenții de pariuri sportive, dintre care aproape o mie în București. La fel ca în casele de pariuri sportive, și-n cele 1.900 de oficii ale Loteriei Naționale se va intra cu restricții.

Cât plătește statul român pentru inactivitatea sălilor de jocuri de noroc

Statul român plătește zeci de milioane de euro pe șomajul tehnic încasat de angajați din sălile de păcănele.

Noi simptome ale coronavirusului, descoperite! Medici din linia I, semnal de alarmă! „Au apărut, la unii pacienți, înainte de semnele de COVID-19 cunoscute”

Industria jocurilor de noroc plătește 45.000 de salarii lunare și în jur de 800 de milioane de lei, pe an, taxe și impozite.

Pandemia de coronavirus a blocat însă afacerea pe 18 martie. De atunci, casele de pariuri, sălile de jocuri și cazinourile stau închise. Astfel, statul plătește lunar în jur 20 de milioane de euro lunar, șomaj tehnic, pentru angajați.

Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de relaxarea măsurilor de la 1 iunie: ”Rămâneți vigilenți. Respectați măsuri... Acuzată pe nedrept de furt, amendată și băgată în carantină! Scene șocante într-o casă de amanet din Galați...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x