Antena Căutare

Anunț pentru elevi! Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat, Evaluare Națională și admitere la facultate

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit într-un interviu recent care sunt cele trei scenarii probabile la care lucrează Ministerul Educației. Potrivit acestuia, anul școlar nu o să fie înghețat. Când se va da Bacalaureatul?

Anunț pentru elevi! Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat, Evaluare Națională și admitere la facultate Galerie
Elevii din România așteaptă soluții pentru anul școlar în curs

Numeroși elevi de gimnaziu sau de liceu se întreabă tot mai frecvent când vor reveni la cursuri, cum va fi recuperată materia, dar și când vor fi susținute examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat, în anul 2020. Situația de urgență din cauza epidemiei de coronavirus se poate prelungi, iar Ministerul Educației a anunțat că lucrează deja la scenarii posibile, menite să ajute elevii.

citește și: Elev de clasa a cincea, pus în pericol de moarte de colegii lui, în plină epidemie de coronavirus! Părinții lui sunt furioși! „Putea muri! V-ați gândit?”

Recent, Sorin Cîmpeanu, președinte al Consiliului Național al Rectorilor, a dezvăluit care sunt scenariile probabile la care lucrează Ministerul Educației:

  • Scenariul 1 (optimist)

Cursurile se reiau în luna mai, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, Admiterea la liceu și Admiterea în universități se desfășoară pe calendarul existent.

  • Scenariul 2 (intermediar)

Reluarea cursurilor în luna iunie-iulie presupune faptul că examenele naționale ca Evaluarea Naționala, Bacalaureatul sunt amânate, dar pentru perioade mici de timp. În acest scenariu vacanța de vară se scurtează.

Anunț pentru elevi! Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat, Evaluare Națională și admitere la facultate

Elevii din România așteaptă soluții pentru anul școlar în curs

Ministerul Educației a anunțat că va găsi soluții pentru elevii din România

  • Scenariul 3 (pesimist)

Reluarea cursurilor are loc în luna august, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, precum și cele de licență la facultate vor avea loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

Admiterea la facultate ar putea fi programată la jumătatea lunii septembrie.

În scenariul 3 vacanța de vară va fi folosită pentru încheierea situației pentru anii de studiu, pentru susținerea examenelor, a mai declarat fostul ministru pentru Edupedu.ro.

Anunț pentru elevi! Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat, Evaluare Națională și admitere la facultate

Elevii din România așteaptă soluții pentru anul școlar în curs

Elevii din România așteaptă soluții pentru anul școlar în curs

Președintele Consiliului Național al Rectorilor a ținut să precizeze că „în afara stării de urgență, structura anului școlar este stabilită prin ordin de ministru in învățământul preșcolar, în timp ce în învățământul superior, structura e stabilită de fiecare universtate în parte”.

Legat de posibilitatea ca materia predată acum online să fie considerată predare și să nu mai fie recuperări de materie: „Va fi o perioadă de completare – sunt discipline al căror specific nu permite predarea/evaluarea în online. Situația trebuie tratată de la caz la caz”, a mais spus Cîmpeanu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tunurile de zăpadă folosite la dezinfecție, în Sinaia. Primar: „Am improvizat. Cumpărată, instalația costa 85.000 de eur... Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Timiş, schimbată pentru a doua oară în plină criză de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x