Antena Căutare

Canicula a cuprins sudul si vestul Europei. Urmeaza Romania

Europenii se topesc, zilele acestea, la peste 40 de grade celsius, iar temperaturile nu se vor domoli nici in zilele urmatoare. Pentru pompieri, aceasta este o veste cumplita deoarece se lupta de saptamani bune cu incendiile de vegetatie in Spania si in Grecia. Valul de caldura se abate de astazi si asupra tarii noastre. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de canicula, valabila in intervalul 21-23 august.

La 40 de grade la umbra, aerul a devenit irespirabil pentru francezii neobisnuiti cu astfel de temperaturi. In Paris, la orele amiezii, cu greu mai puteai gasi un loc liber in preajma fantanilor arteziene.

Nici italienii nu au scapat de canicula. In peninsula, aceasta saptamana va fi cea mai calduroasa din aceasta vara. La Florenta, temperaturile vor urca pana la 40 de grade, iar in Alpi pana la 37, cea mai inalta valoare din ultimii 100 de ani.

Spaniolii, grecii si croatii au si ei parte de o vara de foc, la propriu. Cea mai grava situatie se inregistreaza in insulele Canare, unde pompierii se lupta cu incendiile de vegetatie de cateva saptamani.

Un nou anticiclon venit din Sahara, „Lucifer”, va aduce in continuare temperaturi mari in Europa. In tara noastra, mercurul va incepe sa urce in termometre de marti. Administratia Nationala de meteorologie a emis o avertizare cod galben de canicula.

Marti, miercuri si joi vremea va fi caniculara in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si sud-vestul Transilvaniei. In aceste regiuni, temperaturile se vor incadra intre 37 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Valul de caldura se va mentine pe tot parcursul saptamanii.

Vezi aici prognoza meteo pe localitatii!

Foto: Intact Images

CFR introduce biletele de weekend, cu reduceri de pana la 35%... Conducerea maternitatii Bucur a fost demisa din cauza medicului care a cerut mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x