Antena Căutare

Capitala, paralizata de proteste! Medicii si transportatorii au iesit in strada

Capitala a stat azi sub semnul protestelor. Zeci de medici si asistenti au pichetat de dimineata Ministerul Sanatatii. Au urmat apoi transportatorii care si-au strigat la pranz nemultumirile in fata Guvernului. Dupa o ora, protestatarii, vreo 3.000 la numar, au plecat intr-un mars catre Parlament. Evident, in tot acest timp circulatia in Bucuresti a fost restrictionata.

Au fost zeci de medici si asistenti in fata Ministerului Sanatatii. Vor salarii mai mari si alocarea unui buget de 6% din PIB pentru sanatate.

Raspunsul nu a intarziat. Nu a fost insa cel dorit.

"Daca as avea 6% din PIB, n-as mai avea nicio problema! As fi cel mai fericit ministru din tara asta", a declarat Eugen Nicolaescu.

Ministrul a promis totusi ceva, ca va incerca sa majoreze salariile rezidentilor din noiembrie. Mult prea putin, spun oamenii.

Cele peste 100 de cadre medicale si-au incheiat protestul la ora 13. Au urmat insa transportatorii.

La protest au participat aproape 3.000 de sindicalisti din Bucuresti, Galati, Braila, Cluj si Craiova.

Dupa o ora, protestatarii au plecat intr-un mars catre Parlament. In tot acest timp, traficul a fost blocat in centrul Capitalei.

Un vasluian si-a "parcat" masina... intr-un bar... Caravana "Carte pentru toti". Elevi ai scolilor din Bucuresti au primit manuale din partea Fundatiei "Mer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x