Care sunt întrebările din formularele pentru vaccinarea copiilor, care trebuie completate de părinți.Ce se întâmplă cu cine refuză

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații despre formularele privind vaccinarea copiilor. Acestea vor fi distribuite din 13 spetembrie în școli pentru a fi completate de părinți "în termen rezonabil", potrivit spuselor sale. Ce se întâmplă cu părinții care nu vor să-și vaccineze copiii și ce întrebări sunt în formular.

Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie, pentru a fi completate de părinți "în termen rezonabil", a declarat la Digi24 ministrul Educației.

Hepta

Formularele privind vaccinarea copiilor trebuie completate de părinți, iar aceștia vor răspunde la următoarele întrebări, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, care a făcut declarații la Digi24. Practic, prin intermediul formularelor părinții decid dacă copiii lor vor fi vaccinați sau nu, ca mai apoi să se știe la nivel general școlile la care vin caravanele mobile să vaccineze elevi.

  • "Copilul este vaccinat sau nu?"
  • "În cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?"

În cazul ultimei întrebări, Sorin Cîmpeanu a nunațat că există posibilitatea ca foarte mulți părinți să răspundă cu "nu". Astfel, dacă majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, vorbind de copiii de peste 12 ani, ministrul a spus: "Atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur".

Citește și: Ce înseamnă "modelul francez" de învățare pe care l-a propus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din toamnă

Formularele vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică, a afirmat ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Ce se întâmplă cu părinții care nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor peste 12 ani

Ministrul Educației a spus că nu există niciun fel de sancțiune pentru părinții care nu doresc să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19 și asta pentru că este dreptul fiecăruia de a aalege: "Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde. Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat la Digi24 că scopul demerului cu formularele este să se stabilească numărul acelor părinți ce vor decide că sunt de acord cu vaccinarea copiilor și să se poată organiza echipe mobile în școli pentru vaccinarea celor mici.

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre o nouă carantină totală - lockdown, în valul 4. Medicii pregătesc locuri la ATI pentru copii

"Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva, am așa un puseu de sinceritate, să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie. Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur", a mai spus ministrul.

Astfel, în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții în protecție sanitară ceva asigura legătura între DSP și părinți. Acei oameni le vor explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-Covid-19 la copii.

Ce spune Raed Arafat despre o nouă carantină totală - lockdown, în valul 4

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
anamaria-prodan-colaj
Anamaria Prodan, câștig de cauză la CNCD, împotriva lui Gigi Becali. Ce plângere a făcut impresara
Anamaria Prodan, câștig de cauză la CNCD, împotriva lui Gigi Becali. Ce plângere a făcut impresara
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez la un eveniment imbracati in alb
Cristiano Ronaldo va fi tată de gemeni. Fotbalistul și Georgina Rodriguez așteaptă pe lume doi copii. Cum au făcut anunțul
Cristiano Ronaldo va fi tată de gemeni. Fotbalistul și Georgina Rodriguez așteaptă pe lume doi copii. Cum au făcut anunțul
Mai multe articole

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit despre ce se va întâmpla în România dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19).

Raed Arafat afirmă că pragul de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de 6 la o mie de locuitori se va aplica doar în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ, nu tuturor activităţilor economice, explicând că în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată în 12 septembrie şi prin care se va prelungi starea de alertă vor fi stipulaţi şi indicii care vor reglementa activităţile economice.

Medicul Raed Arafat spune nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu Covid-19, ci la anumite restricții. „Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a precizat șeful DSU., a declarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit Observator.

Citește și: A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Raed Arafat declară că se așteaptă observarea evoluției, cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se pot lua pentru protejarea tuturor oamenilor.

„Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri