Antena Căutare

A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a declarat pentru Digi24 că administrarea celei de-a treia doze de vaccin s-ar ăutea face începând cu luna octombrie.

A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie. Ce spune Valeriu Gheorghiță
A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie | Shutterstock

Totul depinde însă de recomandările care vin de la Agenția Europeană a Medicamentului. Valeriu Gheorghiță spune că dacă recomandarea vine în septembrie, campania de vaccinare în România cu cea de-a treia doză de vaccin ămpotriva Covid-19 ar putea începe în luna octombrie.

A treia campania de vaccinare Covid-19 ar putea începe în octombrie

Cei care doresc să se vaccineze cu cea de-a treia doză se vor putea programa prin platforma de vaccinare, cum au făcut la primele doze, sau pot merge direct la centrele de vaccinare. Singura condiție pentru vaccinare este să fi trecut cel puțin 6 luni de la doza doi și să nu fi trecut prin boală. Valeriu Gheorghiță a menționat că cei vaccinați cu două doze, care au trecut și prin boală au suficienți anticorpi care le oferă o protecție suficientă pentru noul val.

Primii vaccinați în cadrul noii campanii vor fi cei din rândul personalului medical și persoanele din categoriile vulnerabile. Abia apoi se pot vaccina și cei din celelalte categorii.

Pentru a le spune oamenilor despre o nouă campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Digi24 că se gândește la varianta SMS-ului pentru cei care fac parte din categoriile vulnerabile. Aceste detalii sunt deja în discuție cu STS. Printre cei care vor avea acces mai repede la vaccin se numără persoanele care nu s-au vaccinat deloc până în acest moment împotriva Covid-19.

Cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager la doza trei, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare. Acest vaccin nu conține viruși atenuați sau inactivați. Te protejează de boala Covid-19 fără a te expune la virus.

Noi amănunte despre vaccinarea femeilor însărcinate

Membrii Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA au făcut o amplă analiză referitoare la impactul vaccinului împotriva Covid-19 asupra femeilor însărcinate.

Cei de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA au ajuns la concluzia că vaccinul anti-Covid nu afectează mama, copilul, sau evoluția sarcinii. Potrivit anunuțului oficial al CDC, citat de Reuters, aceștia au făcut mai multe investigații și nici cele anterioare, nici cea mai recentă nu au relevat un potențial pericol. Astfel, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor dă asigurări că femeile însărcinate se pot vaccina în siguranță.

Astfel, la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA recomandă vaccinarea femeilor însărcinate cu una dintre cele 3 doze care au autorizație de urgență: Pfizer, Moderna, sau Johnson & Johnson. Această recomandare vine după ce în urma studiilor nu a fost identificată vreo problem de siguranță și, în plus, după ce s-a constatat că boala Covid-19 are un impact mai mare asupra femeilor însărcinate.

Nu-i așa că-ți place marea de un albastru intens, care-și rostogolește valurile pe o plajă imensă cu nisip moale și auri... Rezultate Loto 22 august 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x