Antena Căutare

Ce spune Raed Arafat despre o nouă carantină totală - lockdown, în valul 4. Medicii pregătesc locuri la ATI pentru copii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit despre ce se va întâmpla în România dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19). Ce a spus despre posibilitatea unui lockdown în cazul valului 4.

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei Galerie
Medicul Raed Arafat spune nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu Covid-19. | Hepta

Raed Arafat afirmă că pragul de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de 6 la o mie de locuitori se va aplica doar în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ, nu tuturor activităţilor economice, explicând că în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată în 12 septembrie şi prin care se va prelungi starea de alertă vor fi stipulaţi şi indicii care vor reglementa activităţile economice.

Raed Arafat, despre carantină: "Mergem mai mult pe soluții țintite local"

Medicul Raed Arafat spune nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu Covid-19, ci la anumite restricții. „Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a precizat șeful DSU., a declarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit Observator.

Raed Arafat declară că se așteaptă observarea evoluției, cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se pot lua pentru protejarea tuturor oamenilor.

„Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Cele mai importante state în care a fost identificată tulpina Lambda. Ce spun cercetărorii despre noua versiune a coronavirusului

Conform acestuia, transportul public este considerat activitate esenţială, acolo nu pot fi impuse restricţii, dar trebuie purtată masca de protecţie. Arafat consideră că cei care conduc mijloacele de transport în comun nu ar trebui să plece de pe loc până când toţi călătorii nu poartă masca de protecţie.

Medicii se pregătesc să primească la ATI copii. Potrivit lui Raed Arafat, varianta Delta are impact asupra celor tineri

El a subliniat că varianta Delta a virusului se transmite atât de uşor încât "după un contact de două-trei minute este posibil să te infectezi".

Medicul a declarat că autorităţile se pregătesc să aibă la dispoziţie inclusiv locuri de terapie intensivă pentru copii, având în vedere faptul că tulpina virală care circulă în prezent afectează în mare măsură persoanele tinere.

"Este posibil că ajungem la un număr mai mare (de copii infectaţi - n.r.) pentru că asta s-a întâmplat în alte ţări. În Statele Unite au ajuns şi copii de şapte şi de şase şi de cinci ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina şi care trebuie protejaţi altfel. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri şi pe copii", a spus Raed Arafat, potrivit news.ro.

Citește și: Ce înseamnă "modelul francez" de învățare pe care l-a propus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din toamnă

"La acest moment încă nu (mă îngrijorează – n.r.) dar este posibil să ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte țări. În SUA s-a ajuns și copii de 7 și de 6 și de 5 ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina și care trebuie protejați altfel, prin faptul ca restul familiei să respecte niște reguli, să fie vaccinați. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Știm că am avut, din păcate, acum o perioadă, două decese la 30 de ani fără comorbidități, astăzi vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani fără comorbidități, care este într-o terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în ATI", a mai spus Arafat.

Conform acestuia, în România au existat doi pacienţi de 30 de ani decedaţi din cauza COVID, deşi nu aveau comorbidităţi, iar unii tineri ajung cu forme grave la terapie intensivă. În acest context, medicul a pledat din nou pentru vaccinarea celor care sunt eligibili pentru a primi serul.

Rezultate Loto 22 august 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Sorin Cîmpeanu, nou scenariu înainte de începerea școlii. Cine ar putea merge la școală, dacă incidența crește peste 6 l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x