Antena Căutare

Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. La ce preț sunt estimate locuința și terenul

Casa în care a copilărit Arsenie Boca, dar și terenul pe care se află, a fost scoasă la vânzare.

arsenie boca casa
Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. La ce preț este estimată locuința părintească | Hepta/Captură video

Casa părintească a celui mai cunoscut duhovnic român al secolului XX a fost pusă la vânzare încă de la începutul anului.

Citește și: Arsenie Boca și detaliul știut doar de ucenicul său! Părintele Petre a dezvăluit totul! „Asta era întristarea lui”

Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Care este prețul

Locuința se află pe Dealul Bujoara, din Munții Zarandului, în localitatea Vaţa de Sus, județul Hunedoara.

Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca, până la vârsta de 12 ani, a fost scoasă la vânzare încă de la începutul anului, pe un site de imobiliare, scrie Click!, care citează publicația Adevărul.

Asociația care deține casa părintească a lui Arsenie Boca a redus prețul de la patru la trei milioane de euro. Zona în care se află proprietatea a devenit populară, datorită părintelui Arsenie Boca.

Totuși, s-au făcut mici amenajări, iar din casa din lemn și chirpici, s-a păstrat o parte din mobilier, cum ar fi patul vechi de 100 de ani, masa și o băncuță.

Locul fusese lăsat în paragină, dar un preot timișorean a cumpărat terenul pe care se află casa în care a locuit părintele Arsenie Boca, inclusiv zona din vecinătate, iar vechea locuință a fost reamenajată.

Citește și: Părintele Arsenie Boca a prezis pandemia de coronavirus: „Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea”

Zona din vecinătate a fost curățată de bălării, fiind ridicată o biserică mică din lemn, cu acoperiș de tablă.

Preotul din Timişoara a scos la vânzare casa şi terenul, de 8,5 hectare, iar anunțul a apărut pe pagina unei agenții imobiliare din Cluj-Napoca.

„Ne-a fost imposibil să evaluăm în bani această proprietate la început, pentru că, sincer, eu când zic locul de naştere al sfântului părinte Arsenie Boca îmi imaginez un munte de aur. Am lăsat la aprecierea persoanelor cu adevărat interesate să evalueze dumnealor”, a spus agentul imobiliar, pentru Observator Antena 1.

De fapt, clienții nu s-au speriat de suma cerută, astfel că au venit oferte din mai multe ţări, inclusiv din Franţa, America, Anglia sau Elveţia, dar şi din România, mai precizează Click!.

Citește și: Jurnalul secret al lui Arsenie Boca a fost descoperit! Mesaj cutremurător despre România: „Ele omoară milioane”

Părintele Arsenie Boca era cunoscut și pentru darul de a prevesti evenimentele, iar cea mai clară dovadă a fost atunci când a știut când va muri.

Acesta a pictat scena în care Sfântul Ștefan cel Nou este osândit, iar deasupra imaginii, a dezvăluit că va muri în aceeași zi ca a sfântului:

„Iar cuviosul primind mucenicia la 53 de ani ai vârstei sale în 28 ale idelor lui noemvrie, cu vina de pe urmă: Ștefan mi-a făcut temnița mănăstire”, a fost premoniția sa, conform aceleiași publicații.

El a fost închis de către comuniști și s-a stins din viață în noiembrie, înainte de căderea regimului lui Ceaușescu.

După ce a murit la Mănăstirea Sinaia, părintele Arsenie Boca a fost îngropat la Mănăstirea Prislop, în data de 4 decembrie.

(P) 4 trenduri care susțin sustenabilitatea... Care este temperatura „ideală” de avut în casă în timpul iernii, pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x