Antena Căutare

Cat ne costa Boc in 2011: 24 de milioane de euro

In timp ce propovaduieste cumpatarea si stransul curelei pentru tot poporul, premierul Boc este el insusi cel mai costisitor roman platit din bani publici. Jurnalul National a facut un calcul al cheltuielilor suportate de bugetul public pentru intretinerea si activitatea zilnica a premierului Boc si a staff-ului sau, format in cea mai mare parte din colaboratorii detasati de la Cluj, cheltuieli redate in bugetul Secretariatului General al Guvernului, conform anexei prezente pe pagina de internet a Ministerului Finantelor. Suma, care nu cuprinde si cheltuielile cu salariile si indemnizatiile, este astronomica: aproape 100 de milioane de lei sau 24 de milioane de euro.





Se stie ca de la Cluj Emil Boc si-a adus o suita intreaga de consilieri, secretare si soferi, care au primit locuinte de la RAAPPS. In bugetul SGG figureaza alocatii pentru locuinte in valoare de nu mai putin de 400.000 de euro. Rechizitele pentru buna functionare a aparatului de lucru al premierului vor fi in valoare de 600.000 de euro. Diurnele de deplasare se apropie de 400.000 de euro, iar mobilierul, de 900.000 de euro. La acestea se adauga "materiale si prestari servicii cu caracter functional" si "alte cheltuieli cu bunuri si servicii pentru intretinere si functionare" in valoare de 13 milioane de euro.

Insa minciuna legata de stoparea risipei banului public si de reducerea cheltuielilor nu se opreste aici. In timp ce declara cu fiecare ocazie ca bugetarii nu mai primesc sporuri si prime si, in plus, ca se fac concedieri in aparatul Guvernului, in bugetul SGG figureaza "sporuri pentru conditii de munca" pentru angajatii de la Palatul Victoria, in suma de 144.000 de lei, la care se adauga "alte sporuri", in suma totala de 2.736.000 de lei, plus "alte drepturi salariale in bani", respectiv 1.556.000, care se traduc in prime si prime de vacanta. In plus, in bugetele unora dintre agentiile aflate in subordinea SGG figureaza si bugete pentru ore suplimentare.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Continua protestul la benzinarii. Azi, taximetristii!... "Zoia Ceausescu" a devenit brand national. Numele sau a fost a inregistrat la OSIM...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x