Antena Căutare

Câte minivacanţe ar putea avea bugetarii în 2019. Câte zile libere mai avem în 2018

Zile libere 2019. Cate minivacante ar putea avea bugetarii in anul 2019 și cum se gandeste guvernul sa lege zilele libere de weekenduri. Afla si cate zile libere mai avem in anul 2018 si cand o sa ne bucuram de ele.

Minivacanţele trebuie să fie prioritate pentru Guvern, în 2019. Asta prevede un proiect de lege, potrivit căruia Executivul va fi obligat ca până la 15 ianuarie să stabilească zilele libere. Astfel, bugetarii vor fi anunţaţi din timp şi îşi pot planifica vacanţe.

Bugetarii ar putea avea în 2019 apropixativ 5 minivacanțe. Prima dintre acestea poate fi chiar în luna ianuarie, atunci când 24 ianuarie este zi liberă și pentru că pică joia este foarte posibil ca și ziua de vineri să fie zi liberă pentru a fi legată cu weekedul.

Următoarea minivacanță va fi imediat după Paștele Ortodox. Paștele Ortodox va fi la finalul lunii aprilie și pentru că ziua de luni va fi zi lberă, este foarte posibil ca toată săptămâna să fie legată de zile libere pentru că joi va fi 1 mai. Urmează și ziua de 2 mai care ar putea fi legată de weekend.

Și de Crăciun am putea avea o minivacanță pentru că sărbătoarea de Crăciun cade în zile de miercuri și de joi la fel ca și 1 și 2 ianuarie. Guvernul poate decide ca și ziua de vineri să fie zi liberă pentru a putea fi legată de weekend. Iar în total, aproape 16 zile vor avea românii libere anul viitor, zile în care nu vor munci.

Calendarul zilelor libere în 2019. Minivacanțe 2019

Zile libere 2019. Până la ora actuală, Guvernul are stabilită acordarea unor zile libere pentru a face „punte” între ziua de sărbătoare legale şi weekend.

Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui; prima şi a doua zi de Paşti;

1 mai; 1 iunie; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Zile libere rămase în 2018. Minivacanțe 2018

Calendar zile 2018. În 2018, românii mai pot beneficia de câteva zile libere până la finalul anului. Acestea sunt:

30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Se fac angajări în țară! Pentru cele mai multe locuri de muncă nu se cer studii... Modificare a legii rutiere! Unde trebuie instalate radarele şi cum pot fi amendaţi şoferii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x